Home » Binnenkort

Kožená met nieuwste project in Amsterdam

Amsterdam5 november 2010 Geen reacties

Magdalena Kožená geeft samen met het barokensemble Private Musicke op vrijdag 12 november een concert in het Concertgebouw, gebaseerd op haar laatste album Lettere Amorose. Ze zingt Italiaanse liefdesliederen uit de zeventiende eeuw.

Kožená op haar nieuwe album (foto: Esther Haase).

De Tsjechische mezzosopraan Magdalena Kožená maakte al op jonge leeftijd kennis met de Italiaanse liefdesliedjes uit de zeventiende eeuw en greep onlangs terug op dat jeugdsentiment door er bij Deutsche Grammophon een album aan te wijden: Lettere Amorose.

Op de cd zingt ze liederen van vele onbekende componisten, op frisse, toegankelijke, soms zelfs hippe manier begeleid door Private Musicke. ,,Dit project is voor mij een soort vakantie, omdat de muziek technisch niet moeilijk is. Je komt dichterbij de essentie van wat muziek eigenlijk is: zingen doe je voor je eigen plezier”, aldus de Kožená.

De zangeres en het ensemble toeren momenteel door Europa om de cd aan te prijzen. Op 12 november doen ze het Concertgebouw aan. Kožená zal onder meer liederen van Vitali, D’India, Marini, Kapsberger en Monteverdi zingen.

Het concert begint om 20.15 uur in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder de trailer van Lettere Amorose:

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.