Binnenkort

Kožená met nieuwste project in Amsterdam

Magdalena Kožená geeft samen met het barokensemble Private Musicke op vrijdag 12 november een concert in het Concertgebouw, gebaseerd op haar laatste album Lettere Amorose. Ze zingt Italiaanse liefdesliederen uit de zeventiende eeuw.

Kožená op haar nieuwe album (foto: Esther Haase).

De Tsjechische mezzosopraan Magdalena Kožená maakte al op jonge leeftijd kennis met de Italiaanse liefdesliedjes uit de zeventiende eeuw en greep onlangs terug op dat jeugdsentiment door er bij Deutsche Grammophon een album aan te wijden: Lettere Amorose.

Op de cd zingt ze liederen van vele onbekende componisten, op frisse, toegankelijke, soms zelfs hippe manier begeleid door Private Musicke. ,,Dit project is voor mij een soort vakantie, omdat de muziek technisch niet moeilijk is. Je komt dichterbij de essentie van wat muziek eigenlijk is: zingen doe je voor je eigen plezier”, aldus de Kožená.

De zangeres en het ensemble toeren momenteel door Europa om de cd aan te prijzen. Op 12 november doen ze het Concertgebouw aan. Kožená zal onder meer liederen van Vitali, D’India, Marini, Kapsberger en Monteverdi zingen.

Het concert begint om 20.15 uur in de Grote Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder de trailer van Lettere Amorose:

Vorig artikel

Bach verliest van Händel in de Doelen

Volgend artikel

Youtube-portret: Rigoletto’s ‘Cortigiani’

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.