Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws, Nieuws

Mijnssen regisseert Rusalka in Dortmund

Dortmund15 november 2010

door

Het Theater Dortmund presenteert op 4 december een nieuwe productie van Rusalka, geregisseerd door de Nederlandse Jetske Mijnssen. In haar visie is de opera van Dvorak een archetypisch verhaal over ‘het mannelijke en het vrouwelijke’.

(Foto: Peter Schnetz)

Mijnssen studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze zich specialiseerde in opera. Van 1997 tot 2002 was ze regieassistent bij De Nederlandse Opera, De Vlaamse Opera, het Grand Théâtre de Genève en de Nationale Reisopera.

Als zelfstandig regisseur maakte ze producties in onder meer Basel en Berlijn en binnenkort dus Dortmund. Ze regisseert daar Dvoraks Rusalka, met in de cast Angela Bic als Rusalka en Craig Bermingham als prins.

,,Het verhaal van de zeemeermin Rusalka en de prins is voor mij een archetypisch verhaal over het wezen van het vrouwelijke en het mannelijke, over animus en anima, om met Carl Gustav Jung te spreken”, zegt Mijnssen in een interview op de website van het Theater Dortmund. ,,Rusalka en de prins zijn beide personen die zich slechts in één richting ontwikkeld hebben: zij uitsluitend op een vrouwelijke manier, hij enkel op een mannelijke manier.”

Mijnssen werkt voor de productie samen met Lancelot Fuhry (dirigent), Sanne Danz (decor) en Christine Mayer (kostuums).

Rusalka gaat op 4 december in première. Daarna is de productie tot en met 18 juni nog twaalf keer te zien. Zie voor meer informatie de website van het Theater Dortmund.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.