Home » Binnenkort

Beethoven, Bellini en meer bij Opera per Tutti

Amsterdam13 december 2010 Geen reacties

Opera per Tutti geeft donderdag in Amsterdam en zondag in Utrecht een operaconcert met fragmenten van onder andere Beethoven, Bellini, Verdi en Ponchielli. Op 23 december volgt nog een speciaal kerstconcert.

Artistiek leidster Mylou Mazali.

Opera per Tutti organiseert regelmatig operaconcerten in Amsterdam, Utrecht en Den Haag, waarin vier solisten onder pianobegeleiding aria’s en andere operafragmenten ten gehore brengen. Artistiek leidster Mylou Mazali praat de stukken op luchtige, toegankelijke wijze aan elkaar.

Donderdag 16 december staat er weer een concert in de Vondelkerk in Amsterdam op de agenda, dat op 19 december herhaald wordt in het Spoorwegmuseum in Utrecht.

Het programma belooft fragmenten uit onder meer Beethovens opera Fidelio (momenteel ook bij De Nederlandse Opera te zien), I Capuleti e i Montecchi van Bellini, Macbeth van Verdi en La Gioconda van Ponchielli.

De zangersploeg bestaat naast Mylou Mazali uit sopraan Else-Linde Buitenhuis, tenor Edwin van Gelder en bariton Frank Wong. Alexander Kouznetsov begeleidt op de piano.

Het concert in Amsterdam begint om 20.15 uur, het concert in Utrecht om 15.00 uur.

Op donderdag 23 december organiseert Opera per Tutti een feestelijk kerstconcert in de Vondelkerk, als afsluiting van deze speelreeks. Het dinerarrangement voor dit concert is inmiddels uitverkocht, voor het concert zijn nog losse kaarten verkrijgbaar.

Zie voor meer informatie de website van Opera per Tutti.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.