Home » Buitenlands nieuws

Première beruchte opera in Köln uitgesteld

Köln2 mei 2009 Geen reacties

Er is al heel wat gedoe over geweest, over de enscenering die Tilman Knabe maakte van Saint-Saëns’ opera Samson et Dalila. Vandaag zou het gewelddadig vormgegeven stuk in première gaan, maar door ziekte van de hoofdrolspeelster is dat verschoven naar volgende week.

Knabe heeft van Samson et Dalila een wreed en bloederig schouwspel gemaakt. Het opereahuis in Köln, waar het stuk in première moet gaan, adviseert zelfs een minimumleeftijd van zestien jaar aan haar bezoekers.

In de voorbereiding haakte eenderde van het koor af, officieel wegens ‘ziekte’. Solist Dalia Schaechter zegde vervolgens ook af, omdat ze regie van Knabe (waarin onder meer 8.000 liter theaterbloed gebruikt wordt) niet meer aankon.

Haar vervanger Ursula Hesse von den Steinen zit inmiddels ook ziek thuis, meldt Express. Ze heeft problemen aan haar stembanden. De première die voor vandaag gepland stond is daarom verschoven naar zaterdag 9 mei.

In plaats van de opera van Saint-Saëns wordt daarom vandaag Il Barbiere di Siviglia opgevoerd. De schokkende productie moet dus nog even wachten om aan het publiek blootgesteld te worden.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.