Featured

Waut Koeken nieuwe intendant Opera Zuid

Regisseur Waut Koeken (41) volgt Miranda van Kralingen op als intendant van Opera Zuid. Hij gaat op 3 februari aan de slag. Ad-interim-intendant Stan Paardekooper beëindigt op 1 april zijn werkzaamheden.

Waut Koeken in actie. (© Opera Zuid)
Waut Koeken in actie. (© Opera Zuid)

De raad van toezicht van Opera Zuid maakte de aanstelling donderdag bekend. Waut Koeken is geen onbekende voor Opera Zuid. Hij regisseerde er producties van Barbe-Bleue en La bohème.

Koeken studeerde kunstgeschiedenis in Gent en filosofie in Antwerpen en bekwaamde zich daarna in verschillende disciplines van de podiumkunsten. Hij werkte onder meer als toneeltechnicus, toneelmanager, productieleider, dramaturg, assistent-regisseur en producent. Inmiddels is hij een internationaal regisseur. Hij creëerde voorstellingen in onder meer Nürnberg, Luxemburg, Straatsburg, Wenen, Parijs, Antwerpen en Lausanne.

Guus Hoefsloot, voorzitter van de raad van toezicht van Opera Zuid, vindt dat Koeken uitstekend past bij de nieuwe ambities van het Limburgse operagezelschap. De nieuwe intendant moet aan de slag met de pijlers “verrassend repertoire, onderscheidende artistieke kwaliteit, samenwerking met (Zuid-)Nederlandse en Europese gezelschappen en ruimte voor jong talent”, aldus Hoefsloot.

Vorig artikel

Grachtenfestival blikt vooruit op 2017-editie

Volgend artikel

Opera in de media: week 6

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

3Reacties

 1. c.horsmeier
  3 februari 2017 at 12:28

  Ik wil Opera Zuid feliciteren met deze benoeming denk dat het een goede keuze is.

 2. Jan de Jong
  5 februari 2017 at 08:32

  Zijn Barbe-Bleue was voortreffelijk en smaakte naar meer. Veel succes!

 3. dick
  25 mei 2018 at 14:13