Home » Featured

Waut Koeken nieuwe intendant Opera Zuid

Maastricht2 februari 2017 3 reacties

door

Regisseur Waut Koeken (41) volgt Miranda van Kralingen op als intendant van Opera Zuid. Hij gaat op 3 februari aan de slag. Ad-interim-intendant Stan Paardekooper beëindigt op 1 april zijn werkzaamheden.

Waut Koeken in actie. (© Opera Zuid)

Waut Koeken in actie. (© Opera Zuid)

De raad van toezicht van Opera Zuid maakte de aanstelling donderdag bekend. Waut Koeken is geen onbekende voor Opera Zuid. Hij regisseerde er producties van Barbe-Bleue en La bohème.

Koeken studeerde kunstgeschiedenis in Gent en filosofie in Antwerpen en bekwaamde zich daarna in verschillende disciplines van de podiumkunsten. Hij werkte onder meer als toneeltechnicus, toneelmanager, productieleider, dramaturg, assistent-regisseur en producent. Inmiddels is hij een internationaal regisseur. Hij creëerde voorstellingen in onder meer Nürnberg, Luxemburg, Straatsburg, Wenen, Parijs, Antwerpen en Lausanne.

Guus Hoefsloot, voorzitter van de raad van toezicht van Opera Zuid, vindt dat Koeken uitstekend past bij de nieuwe ambities van het Limburgse operagezelschap. De nieuwe intendant moet aan de slag met de pijlers “verrassend repertoire, onderscheidende artistieke kwaliteit, samenwerking met (Zuid-)Nederlandse en Europese gezelschappen en ruimte voor jong talent”, aldus Hoefsloot.

3 reacties »

 • c.horsmeier zei:

  Ik wil Opera Zuid feliciteren met deze benoeming denk dat het een goede keuze is.

 • Jan de Jong zei:

  Zijn Barbe-Bleue was voortreffelijk en smaakte naar meer. Veel succes!

 • dick zei:

  Opera Gazet was laaiend enthousiast over Koeken.

  http://operagazet.be/recensies/recensies-2017-2018/nl/eindhoven-un-ballo-in-maschera/

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.