Home » Binnenkort, Nieuws

Grachtenfestival blikt vooruit op 2017-editie

Amsterdam2 februari 2017 Geen reacties

Het Grachtenfestival blikt op 11 en 12 februari in de NedPhO-koepel in Amsterdam alvast vooruit op zijn komende editie. Tijdens het zogenoemde Grachtenfestival Weekend vinden het Koepelconcert, de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours en De OpMaat plaats.

grachtenfestivalHet Koepelconcert op zaterdagavond 11 februari omvat alle stijlen denkbaar, belooft het Grachtenfestival, uitgevoerd door de meest veelzijdige musici. Aan bod komen onder anderen violiste Emmy Storms, percussionist Jeroen Batterink en pianiste Helena Basilova. Zij blikken vooruit op het thema ‘In Stijl’, dat dit jaar centraal staat tijdens het Grachtenfestival.

Op zondagmiddag 12 februari vindt de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours plaats. Zes kandidaten van verschillende conservatoria strijden om de Vakjuryprijs en de Publieksprijs. Beide prijswinnaars zullen optreden tijdens het aanstaande Grachtenfestival, dat plaatsvindt van 11 tot en met 20 augustus.

De OpMaat, op zaterdagmiddag 11 februari, biedt veertien jonge musici de kans om ideeën voor een concert tijdens het komende festival te pitchen. Elke kandidaat heeft zeven minuten de tijd om zijn idee te presenteren. Grachtenfestival-programmeur Mirjam Wijzenbeek, assistent-prorgrammeur Stefan de Wijs en NPO Radio 4-presentator Ab Nieuwdorp beoordelen de pitches.

Zie voor meer informatie over het weekend de website van het Grachtenfestival.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.