FeaturedNieuws

Patrick Hahn vervangt Riccardo Minasi

Dirgent Riccardo Minasi heeft zich om medische redenen terug moeten trekken uit de Holland Festival productie van Der Freischütz bij De Nationale Opera. Hij zal worden vervangen door de jonge Duitse dirigent Patrick Hahn, die daarmee niet alleen zijn debuut zal maken bij De Nationale Opera maar tevens zijn debuut als dirigent bij het Koninklijk Concertgebouworkest.

Dirigent Patrick Hahn. Foto:© Gerhard Donauer | C&G Pictures

Patrick Hahn is momenteel muzikaal leider van het Wuppertaler Bühnen und Sinfonieorchester en is de jongste Generalmusikdirektor in Duitsland. Hij is ook eerste gastdirigent bij het Münchner Rundfunkorchester en de Borusan Istanbul Philharmonic, trad reeds op met vooraanstaande orkesten als de Wiener Symphoniker, Münchner Philharmoniker, Symphonieorchester des Bayerischen Rundfunks, DSO Berlin en het London Philharmonic. Hij is daarnaast actief als operadirigent in de operahuizen van Frankfurt, Hamburg, Zürich en Tokio. De schijnbaar muzikale alleskunner componeert, arrangeert en is ook pianist, attributen die hem goed van pas zullen komen in de nieuwe productie van Der Freischütz, waarvoor regisseur Kirill Serebrennikov namelijk een nieuw stuk heeft laten componeren rond en naast de muziek van Weber.

Der Freischütz gaat op 3 juni in première. De hoofdrollen worden vertolkt door Johanni van Oostrum (Agathe), Ying Fang (Ännchen), Benjamin Bruns (Max) en Günther Groissböck (Kaspar/ein Eremit).

Vorig artikel

Neues von Tage: MiR haalt alles uit kast.

Volgend artikel

In de zalen: Anna Bolena, De Bekeerlinge en Lied Festival Zeist

De auteur

Bo van der Meulen

Bo van der Meulen