FeaturedGeen categorieReisverhalenWedstrijd

Aaike Nortier: Gala, duet en feest!.

De pas 19-jarige zangstudente, mezzosopraan Aaike Nortier werd uitgekozen door een vakjury om Nederland te vertegenwoordigen op het Europese zangcours, de Lions European Music Competition in Zagreb. Het is zeg maar het Eurovisie Songfestival voor klassieke zangers. Het concours vindt plaat tijdens het Europaforum in Zagreb (van 26 t/m 28 oktober 2022). Aaike is student aan de ArtEZ University of the Arts in Zwolle, bij sopraan Claudia Patacca*.

Aaike is de jongste van alle deelnemers op het concours en ze houdt voor Place de l’Opera een blog bij over haar grote avontuur.

Mezzospraan en blogger Aaike Nortier. Foto:© La Mascotte

Aflevering 5

DAG 5 ochtend

Vandaag is een rustige dag. Ik heb in principe helemaal niks te doen, dus ik kan lekker uitslapen, uitgebreid in bad en me urenlang klaarmaken (tutten, zoals mijn moeder het zou noemen) om vanavond naar de prijsuitreiking en het gala te gaan. Ik heb er echt heel erg veel zin in. Het is zo gezellig met alle zangers en vooral ook met Claudia!

eind v/d middag

Net was de prijsuitreiking van het LEMC. Deze werd gehouden tijdens de closing ceremony, waar zo’n 700 Lions bij aanwezig waren. Het was geweldig om met alle prijswinnaars op het podium te staan en samen een groep te vormen. Er komen ook telkens mensen die ik helemaal niet ken naar me toe om me te feliciteren of een compliment te geven en dat voelt zo goed; onze aanwezigheid (van mij en de andere zangers dus) wordt echt gewaardeerd. Zometeen heb ik een repetitie met Matteo (bariton) en Filip (pianist) om ons duet nog een keer door te nemen, voordat we dat gaan zingen op het gala zometeen.

Met Héloïse Poulet, de Franse sopraan die, net als ik, een Special Award of the Jury gewonnen heeft. Foto:©Claudia Patacca

Avond

Ik zit hier op het gala en ik heb het zó naar mijn zin! Ik zit aan dezelfde tafel als Maria, de sopraan uit Portugal die ook meedeed aan het LEMC. We hebben de tijd van onze levens aan deze tafel met al die mensen die we helemaal niet kennen en de wijn vloeit rijkelijk. Ik heb net met Matteo gezongen en dat was echt het ‘toetje’ van deze week. We kregen een staande ovatie die minutenlang doorging en er kwamen naderhand zoveel mensen naar ons toe om ons te feliciteren.

Matteo Mancini, de Italiaanse bariton,en ik zingen hier ´l Core vi dono´ uit Così fan Tutte*

Net hebben we met een grote groep zangers en Lions staan dansen op het gala en nu ben ik er met een groepje zangers tussenuit geknepen om de stad in te gaan. We hebben het echt heel gezellig met elkaar en ik merk echt dat we, in die paar dagen dat we elkaar nog maar kennen, echt al zo goed bevriend zijn met elkaar. Wat een avond, wat een week!

Selfie met de hele groep leuke zangers. Foto: © Aaike Nortier

Later meer, nu eerst dansen! 🙂

*Met dank aan Claudia Patacca voor de videos en foto´s.

Verder lezen

Hier is aflevering 1 

Hier is aflevering 2

Hier is aflevering 3

Hier is aflevering 4

 

Vorig artikel

Aaike Nortier: De finale. Leuk maar eng!

Volgend artikel

Virtuoze Rosenkavalier in Brussel

De auteur

Redactie

Redactie