Buitenlands nieuwsHeadlineNieuws

Joyce DiDonato wint Grammy Award

Joyce DiDonato heeft een Grammy Award gewonnen voor haar album Diva Divo. Ze kreeg de prijs zondagavond in Los Angeles uitgereikt tijdens de Grammy-ceremonie, waar ze als eerste klassieke zangeres ooit mocht optreden.

DiDonato’s album werd eind vorig jaar door Place de l’Opera uitgeroepen tot album van het jaar. De cd bevat een breed scala aan mannen- en vrouwenrollen voor mezzosopraan, waarmee de Amerikaanse zangeres de veelzijdigheid van het mezzovak wil demonstreren.

De cd werd opgenomen met het Orchestre de l’Opéra National de Lyon onder leiding van Kazushi Ono en uitgebracht bij EMI Classics. DiDonato klopte onder meer haar collega’s Natalie Dessay en Andreas Scholl in de categorie ‘Best Classical Vocal Solo’.

Tijdens de Grammy-ceremonie zondagavond zong DiDonato één van de aria’s van haar cd, ‘Non più mesta’ uit La Cenerentola. Ze kreeg een staande ovatie voor haar optreden – het eerste klassieke zangoptreden bij een Grammy-ceremonie ooit.

In haar speech drong DiDonato erop aan op de bres te springen voor de kunsten. ,,Want er is een oorlog tegen de kunsten gaande in ons land”, zei ze.

In de categorie ‘Best Opera Recording’ viel een Sony-opname van Doctor Atomic in de prijzen. De opera van John Adams werd opgenomen in New York, met onder andere Gerald Finley in de cast.

Zie voor alle winnaars de website van Grammy.

Vorig artikel

IOP op tournee met Die Lustige Witwe

Volgend artikel

Orkest aast ook op operasubsidie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Spen
    13 februari 2012 at 19:34

    Ik ben trots op Joyce Didonato! 6 maart te zien in Ariodante in het concergebouw!

  2. Leendert
    14 februari 2012 at 08:41

    En op 7 maart in de Doelen. We kunnen dus ook twee keer gaan, ze is het waard! Ariodante is een opera die haar alle mogelijkheden biedt om haar kwaliteiten te etaleren. Verheug me nu al op Scherza infida uit de 2e akte, één van die overdonderend prachtige aria’s waar Handel patent op lijkt te hebben. Cast is verder overigens ook voortreffelijk, o.a. met Karina Gauvin en Marie-Nicole Lemieux.