Nieuws

Beste soloalbum van 2011: Diva, Divo

De redactie van Place de l’Opera heeft het album Diva, Divo van mezzosopraan Joyce DiDonato uitgeroepen tot beste soloalbum van 2011. De Amerikaanse toonde met het originele project volop haar veelzijdigheid, haar onnavolgbare techniek en haar unieke stemgeluid.

Vele sterren lieten dit jaar hun gezicht in de opnamestudio’s zien. Angela Gheorghiu probeerde Callas na te doen, Nino Machaidze verstevigde haar sterrenstatus met een cd-debuut, Diana Damrau wierp zich op Strauss’ poëtische liederen, Natalie Dessay kroop in de huid van Cleopatra, Erwin Schrott ging aan de tango, en ga zo maar door.

Van al die titels vindt de redactie van Place de l’Opera het album Diva, Divo van Joyce DiDonato het origineelste en fraaiste. De mezzo portretteerde op het album veertien zeer uiteenlopende karakters: zeven helden en zeven heldinnen. En zowel in broek als in rok wist ze volledig te overtuigen.

,,DiDonato weet de karakters stuk voor stuk tot leven te wekken met de juiste kleur, toon en expressie. Geen rol uitgezonderd. Dat mag verbluffend heten”, schreven wij in de recensie. ,,Het album demonstreert de geweldige kwaliteiten van een unieke mezzo. Een mezzo die als diva én divo tot de allerbesten behoort.”

Wat ook mee mag tellen, is dat DiDonato niet alleen muzikaal bijzonder begaafd is, maar tevens een buitengewoon sympathieke artieste is. Ook dit jaar liet ze dat weer zien. Neem een kijkje op haar weblog Yankeediva of haar vlog en je weet genoeg over haar betrokkenheid bij haar fans.

DiDonato vereerd in het nieuwe jaar Amsterdam met een bezoek; op 6 maart zingt ze in Ariodante in het Concertgebouw. Een niet te missen kans om deze bijzondere diva live te horen!

Hieronder een filmpje over Diva, Divo:

Vorig artikel

Opera Top Tien 2011 | Lezers

Volgend artikel

Vooruitkijken in 2012

De auteur

Redactie

Redactie