Binnenkort

IOP op tournee met Die Lustige Witwe

Internationale Opera Producties gaat vanaf 18 februari op tournee met Die Lustige Witwe van Franz Lehár. Regisseur Marc Krone heeft een moderne enscenering van de operette gemaakt, Erki Pehk staat op de bok.

Franz Lehár boekte met Die Lustige Witwe een enorm succes. Zijn werk, dat in 1905 in wereldpremière ging in het Theater an der Wien, was de succesvolste operette van zijn tijd en werd onnoemelijk vaak opgevoerd.

Als zijn eerste productie van 2012 zet Internationale Opera Producties (IOP) de operette vanaf 18 februari op het toneel. Marc Krone, die eerder Der Zigeunerbaron ensceneerde voor IOP, verzorgt de regie.

De Nederlandse regisseur laat het stuk afspelen in een moderne uitgaansscene. ,,De vormgeving en uitstraling van deze productie is de stijl van de eigentijde haute couture en het moderne exclusieve clubleven”, beschrijft IOP. ,,Deze Lustige Witwe is een verhaal over mensen van nu, verwikkeld in verwarde zaken.”

De operette wordt uitgevoerd door het koor, ballet en orkest van de Staatsoper van Varna, geleid door Erki Pehk. De hoofdrollen worden vertolkt door Wilma Bierens en Ulrike maria Maier als Hanna Glawari, Quirijn de Lang en Thomas Weinhappel als Graaf Danilo, Bert Simhoffer als baron Mirko Zeta, Donij van Doorn als Valencienne en Pawel Stach als Camille de Rossillon.

De tournee van Die Lustige Witwe gaat zaterdag 18 februari van start in Schouwburg Amphion in Doetinchem en is daarna tot en met 18 maart in diverse theaters in Nederland en België te zien.

Zie voor meer informatie de website van Internationale Opera Producties.

Vorig artikel

Hannigan geeft Frans recital in Kleine Zaal

Volgend artikel

Joyce DiDonato wint Grammy Award

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.