AchtergrondHeadline

Studio Nibelheim: Kerstspecial

Opera Zuid speelde de afgelopen maanden overal in Nederland Leonard Bernsteins opera A Quiet Place. Eén van de meest opvallende onderdelen van de productie was het jazztrio, dat ironisch commentaar gaf bij het leven van de hoofdfiguren Sam en Dinah. Studio Nibelheim vroeg de leden van het trio naar hun kerst en hun muziekkeuze.

De zangers van het jazztrio moeten zeer soepel en een beetje ontregelend door de voorstelling heen zingen en dansen. Het zijn veeleisende rollen voor mezzosopraan Veerle Sanders, tenor Jeroen de Vaal en bariton Rick Zwart.

Voor deze kerstspecial van Studio Nibelheim bezochten we de drie bij één van de laatste voorstellingen van A Quiet Place. Kerst en muziek vormen de rode draad van deze podcast, met aan het eind nog een verrassing: een speciale kerstversie van ‘Morning Sun’, één van de stukken die het trio in de voorstelling zong.

De muzikale kerstfavorieten van het trio zijn in hun geheel terug te vinden op YouTube. De keuze van Veerle Sanders: De Notenkraker, Ella Fitzgerald, ‘Cantique de Noël’ en ‘What’s This’.

Jeroen de Vaal koos Christmas Carols, ‘White Christmas’ en ‘Silent Night’.

Rick Zwart maakte de keuze voor ‘Christmas Lullaby’, Queen en ‘Rise Up, Shepherd‘.

U kunt de podcast hier online beluisteren en downloaden. U kunt zich ook via iTunes of Soundcloud abonneren. Daar vindt u ook vorige afleveringen. Voor Android is er de Google Podcasts-app. Als u daarin via de zoekfunctie Studio Nibelheim intypt, komt u vanzelf bij de podcasts.

Vorig artikel

Opera in de media: week 52 van 2018

Volgend artikel

Eva-Maria Westbroek wint Prix d’Amis DNO

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.