Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Bezuyen maakt debuut in New York

20 januari 2011

door

De Nederlandse tenor Arnold Bezuyen zal op 30 maart zijn debuut maken bij de Metropolitan Opera in New York. Bezuyen zingt de rol van Loge in Das Rheingold van Wagner. Hij valt in voor Richard Croft.

Das Rheingold is deel één van een nieuwe productie van Der Ring des Nibelungen die regisseur Robert Lepage momenteel aan het maken is bij de Metropolitan Opera. De productie ging begin dit seizoen in première en wordt op 30 maart en 2 april herhaald.

(Foto: Jochen Quast.)

Omdat Richard Croft te maken heeft met een gebroken voet, neemt Arnold Bezuyen de partij van Loge van hem over. De invalbeurt betekent het debuut van Bezuyen bij het beroemde New Yorkse operahuis.

Bezuyen is een Nederlandse tenor die met name in het buitenland flink carrière maakt. Zo zong hij de rol van Loge al bij de operahuizen van Essen en Los Angeles en bij de befaamde Bayreuther Festspiele. Ook trad hij op bij theaters als de Wiener Staatsoper, het Royal Opera House en La Scala.

In Das Rheingold zal Bezuyen naast zangers als Bryn Terfel (Wotan), Stephanie Blythe (Fricka) en Richard Paul Fink/Eric Owens (Alberich) komen te staan. James Levine dirigeert.

De voorstelling van 2 april wordt live uitgezonden via het Toll Brothers-Metropolitan Opera International Radio Network.

Deel twee van Lepages Ring-productie, Die Walküre, gaat op 22 april in première. Daarin zingt de Nederlandse sopraan Eva-Maria Westbroek de rol van Sieglinde en stertenor Jonas Kaufmann de rol van Siegmund.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.