Binnenkort

Nieuwe opera WAAARDE in première

Op 17 februari gaat WAAARDE, een nieuwe opera van Egon Kracht, in première. De opera gaat over vriendschap en verraad en is geïnspireerd op de roman Gloed van Sándor Márai. Het werk wordt uitgevoerd door twee zangers en twee musici.

WAAARDE is een productie van Egon Kracht, zijn gezelschap The Troupe en Prompt Muziektheaterproducties. Kracht heeft het werk gecomponeerd en schreef samen met Dick Hauser het libretto. Hauser tekende ook voor de regie.

De opera is een soort vervolg op de Judas Passion die Kracht vorig jaar maakte. Het passieverhaal liet zien hoe verraad ontstaat, WAAARDE draait om de gruwelijke gevolgen ervan.

Het stuk vertelt het verhaal van de vrienden Henrik en Konrád, die elkaar na 41 jaar weer tegenkomen en in een ‘meedogenloos openhartig duel’ opheldering zoeken over de cruciale dag die aan hun onverwachte scheiding vooraf ging.

,,Noem het een kameropera, klein muziektheater of een muzikaal toneelstuk: Egon Kracht brengt met WAAARDE opnieuw een spannende combinatie van podiumkunsten en muziekstijlen”, belooft het persbericht.

De opera wordt uitgevoerd door Marc Drost (zang), Henk Zwart (zang), Angelo Verploegen (trompet) en Kracht zelf (contrabas).

De première vindt plaats op 17 februari in de Philharmonie in Haarlem. Daarvoor zijn er al enkele ‘proefvoorstelling’ en daarna volgt er tot en met 23 april een tournee. Zie voor meer informatie de website van The Troupe.

Vorig artikel

Toen opera nog populair was

Volgend artikel

Bezuyen maakt debuut in New York

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.