Buitenlands nieuwsNieuws

Gheorghiu verbruit het in New York

Angela Gheorghiu heeft voor de tweede keer in korte tijd een volledige voorstellingenreeks afgezegd bij de Metropolitan Opera. Een week geleden bedankte ze voor Roméo et Juliette, gisteren volgde Faust. Het geduld van Met-directeur Peter Gelb lijkt ondertussen op te raken.

De Metropolitan Opera in New York.

Angela Gheorghiu heeft een flinke reputatie als ‘afzegdiva’. Ziekte, artistieke onenigheid, de aanwezigheid van haar ex Roberto Alagna: ze heeft weinig moeite een reden te vinden om thuis te blijven.

Vorige week trok ze zich terug uit alle voorstellingen van Roméo et Juliette van Gounod bij de Metropolitan Opera in New York, officieel vanwege ziekte. Haar rol wordt overgenomen door Hei-Kyung Hong, die wel vaker invalt voor de Roemeense, zoals vorig jaar in La Traviata.

Gisteren bedankte Gheorghiu ook voor een nieuwe productie van Gounods Faust, waarin ze Marguerite zou zingen. Dit keer vanwege ‘artistieke redenen’. Deze productie gaat in november in première. Marina Poplavskaya neemt nu de rol van Marguerite over van Gheorghiu.

De twee afzeggingen ontlokten Met-directeur Peter Gelb de nodige waarschuwende opmerkingen tegenover The Associated Press. ,,Ik denk dat Angela op een bepaalde manier haar toekomstmogelijkheden heeft beperkt”, zei hij. ,,We hebben nog wel wat toekomstplannen met haar, maar je moet er wel zijn om te zingen.”

Volgens het persbureau zei Gelb dat Gheorghiu niet zo makkelijk meer contracten zal krijgen voor nieuwe producties.

Vorig artikel

Billy Budd: een ademstokker

Volgend artikel

Pia Douwes kruipt in de huid van Callas

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Spen1992
    8 maart 2011 at 10:35

    Tja, niemand weet wat er in haar hoofd omgaat, maar ze heeft iets bereikt waar veel mensen alleen van kunnen dromen, dus dan moet ze er wel gebruik van maken, hahaha. Wel leuk voor de invalsters!