Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Anna Netrebko wil dolgraag Wagner zingen

Hamburg29 maart 2011 12 reacties

De lievelingscomponist van stersopraan Anna Netrebko is Richard Wagner en ze wil dolgraag een rol van hem zingen. Elsa in Lohengrin om precies te zijn. Dat vertelde ze in een interview met Das Opernglas.

Anna Netrebko (foto: Dario Acosta / DG).

Elsa zingen is een ‘absolute droom’ van Netrebko, vertelde ze in het Duitse operablad. ,,Ik houd van Wagner. Hij is mijn lievelingscomponist.”

De sopraan liet doorschemeren dat ze plannen maakt om te debuteren als Elsa, maar kon er nog niet veel over zeggen. ,,Het gaat om een plan in Duitsland met een dirigent die ik zelf uitgekozen heb.”

De Russin erkende wel dat ze nog flink aan haar Duits moet werken voor ze een Wagner-partij op zich kan nemen. ,,De taal is een grote uitdaging. Ik heb wel een paar keer in het Duits gezongen, maar het is wat anders om alle woorden van zo’n grote partij te begrijpen én ook te onthouden.”

door

12 reacties »

 • Philip Knijff zei:

  Lijkt mij niet zo’n heel goed idee van mevrouw Netrebko. Jammer, trouwens, dat Place de l’Opera niet de Parijse Siegfried o.l.v. Jordan besproken heeft. Ik heb er van genoten!

 • ENM zei:

  al jaren zingt netrebko om maar zoveel mogelijk geld te verdienen, voordat haar stem het begeeft, aldus zegt zijzelf. haar stem ontwikkeld zich echter nog en ik hoop dat ze zich niet zal stukzingen op wagner, nog veel te jong!

 • Spen1992 zei:

  Hahaha heeft ze dat gezegd? Ze is in ieder geval wel eerlijk. Maar ik vraag me af of haar stem wel bestemd is voor Wagner.

 • Wiebke Göetjes zei:

  Zij is nog minder geschikt als Elsa dan Anette Dasch afgelopen Lohengrin in Bayreuth….
  Nog even en ze gaan ze microfoons inbouden…

  Niet dat het om volume draait, maar voor sommige opera’s heb je dat gewoon nodig en als je wel genoeg volume hebt én een mooie stem waarmee je mooi zingt vindt ik dat je daar ook “punten” voor mag krijgen..

 • Willem Heijkoop zei:

  Ik vind Anna Netrebko een geweldige zangeres.
  Zij kan niet alleen fantastisch zingen maar ook goed acteren. Bovendien ziet zij er mooi uit. Wel jammer dat zij zich steeds meer als een diva gaat gedragen en steeds molliger wordt, maar dat blijkt
  onvermijdelijk te zijn bij de meeste wereldberoemde sopranen.
  Niet allen houden het Callas figuur.
  Heeft zij trouwens ooit in Nederland opgetreden, of gaat zij dat nog ooit doen? Of is zij voor Nederland te duur?

  Als fan blijf ik haar volgen.

  Willem Heijkoop

 • Basia Jaworski zei:

  Beste Willem,
  Maria Callas leed aan een zeer zware ziekte: boulimia nervosa.
  Dat wens je toch echt niemand toe en zeker niet een kersverse moeder?
  Blijkbaar is een _zeer_ slanke lijf (Anna is nog steeds slank, al heeft zij geen maatje 34 meer) voor heel veel mensen het “summum”.
  Triest.
  Vroeger ging het om de stemmen, nu steeds meer om een “Lolita” uiterlijk.
  En om uw vraag te beatwoorden: ja, Anna is voor NL te duur.
  Haar gage kan tot meer dan een miljoen euro voor een avond oplopen.
  Wagner is voor haar, vooralsnog, te hoog gegrepen.

 • Wiebke Göetjes zei:

  Wederom Basia, deze meneer is duidelijk wat beperkt in zijn hoofd…

  o ja…excuus voor mij “t” in ik vindt…. slip of the vinger, kon ’t niet meer verbeteren acheraf…

  Mocht Anna toch Wagner gaan zingen, dan mag ze God danken dat ze wat meer vlees krijgt, want dat heb je daar wel nodig….hoef je je in ieder geval niet druk te maken dat je letterlijk om ver geblazen wordt door het orkest…

  Ben het echter helemaal met je eens dat zij daar de stem niet voor heeft (dik of dun), en ook haar mooie fluwelige timbre zou daarin helemaal niet tot z’n recht komen…dan hebben we de volgende slanke kleurloze sopraan die haar eigen timbre om zeep helpt door té zware partijen te zingen…

 • joseph zei:

  Anna Netrebko behoord nog steeds bij de wereldtop van de opera.
  Haar acteertalent, charme en haar schoonheid zijn daar zeker niet vreemd aan. Alle operahuizen ter wereld willen haar op de affiche, alhoewel ze heel duur is. Haar carierre begon inderdaad als kuisvrouw in een theater in St.Petersburg. Zij wilde ooit als zangeres de top bereiken, wat haar blijkbaar goed gelukt is.
  Ik weet niet of jullie in Nederland de TV zender ARTE kunnen ontvangen,
  maar Dinsdag 5 april wordt één van haar favoriete opera’s uitgezonde met haar in de hoofdrol. “Anna Bolena “, live vanuit Wenen.

 • Laura zei:

  Pffff…ze is niet zo mager meer als ooit, maar ik vind dat ze er eigenlijk beter uitziet dan ooit. En de stemontwikkelingen van na de zwangerschap zijn ook niet mis.

  Over Wagner zal ik me hier even niet uitlaten (er zit natuurlijk een verschil tussen zeggen dat je Elsa wel zou willen zingen en haar daadwerkelijk in je repertoire opnemen…), maar haar roldebuut als Anna Bolena (nu op de radio) is ECHT goed!

  Ik blijf hopen dat ze ooit toch nog naar NL komt (misschien dat het muziektheater een goede lokatie zou zijn, met meer zitplaatsen?)

 • chris horsmeier zei:

  antwoord aan willem Heijkoop,
  ja ze is 1x in nederland geweest in het concertgebouw te Amsterdam
  Op zondag 21 september 2003 met het gastoptreden van de Royal Opera Covent Garden met Don Giovanni,ze viel toen in voor de ziek geworden Alexandra von der Weth in de rol van Donna Anna,was onder Antonio Pappano en haar latere echtgenoot Erwin Schrott als Leporello.
  Anna Netrebko was de ster van de avond!!!!!!!.
  Dus ze heeft 1x hier gezongen,een belevenis op zich.
  Chris Horsmeier.
  c.horsmeier@snelnet.net

 • Wiebke Göetjes zei:

  Ik vind haar nu ook veel mooier dan voorheen, ook qua stem.

  Ik zou het jammer vinden als dat zou verdwijnen omdat ze verkeerd repertoire zou gaan zingen, ik hoop dat ze wijs is en het op tijd inziet. Vrees echter het ergste nu ik lees dat ze in München volgend jaar Lady Macbeth gaat zingen.

  Toevallig zong ze laatst bij de her-opening van het Mariinsky theater de eerste aria van Lady Macbeth, en die bevestigde voor mij dat ze dat niet moet doen. Haar stem is eigenlijk té mooi voor die rol, je hebt meer bite nodig en meer straal, zoals Birgit Nilsson – nog steeds mijn favoriet -.

  Ik zou haar veel liever binnenkort horen als Desdemona, of zelfs Aida.

 • Antonio zei:

  @Wiebke – denk je werkelijk dat zij Aida aankan?
  Ik vond haar Lady aria toch wel mooi, hoor!
  Haar stem heeft zich ontwikkeld.
  En ik vind haar nu mooier dan ooit.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.