Buitenlands nieuwsNieuws

Daniel Barenboim krijgt Oeuvreprijs Klassiek

Daniel Barenboim zal op 16 juni de Oeuvreprijs Klassiek 2011 ontvangen. Dat maakte de Edison Stichting vandaag bekend. De dirigent en pianist ontving eerder in zijn carrière al drie Edisons.

Daniel Barenboim (foto: Felix Broede / DG).

Barenboim is ‘één van de meest veelzijdige solo- en concertpianisten van zijn generatie’, aldus Edison. Hij trad wereldwijd met veel succes op. Tevens is hij sinds de jaren zestig actief als dirigent. Hij leidde grote orkesten, was muzikaal en artistiek directeur bij de operahuizen van Parijs en Berlijn en is momenteel bij de Scala in Milaan betrokken.

De in Buenos Aires geboren Barenboim tekende in november vorig jaar een contract met Deutsche Grammophon en Decca Classics. Binnenkort brengt hij drie nieuwe albums uit.

Barenboim won eerder in zijn carrière al drie Edisons. ,,De Edison Klassiek Oeuvreprijs komt hem dus als geen ander toe”, aldus de stichting. Vorig jaar won Pierre Boulez de prijs.

De uitreiking wordt 16 juni uitgezonden door de AVRO.

Vorig artikel

De wereld in 40 operahuizen: Milaan

Volgend artikel

Anna Netrebko wil dolgraag Wagner zingen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.