Home » Nieuws

Gergiev Festival speelt Les Troyens en Sadko

Rotterdam2 mei 2011 Geen reacties

Het Gergiev Festival heeft gisteren haar plannen voor 2011 bekendgemaakt. Het festival brengt van 8 tot en met 18 september elf dagen lang concerten in Rotterdam onder het thema ‘Sea & the City’. Er staan twee opera’s op het programma: Les Troyens en Sadko.

Valery Gergiev opent de zestiende editie van het naar hem vernoemde festival op 8 september met de negende symfonie van Mahler. De Russische dirigent leidt verder twee operaopvoeringen: Les Troyens en Sadko.

Berlioz’ Les Troyens wordt op vrijdag 9 september uitgevoerd in de Grote Zaal van de Doelen door solisten, koor en orkest van het Mariinsky Theater uit St. Petersburg. De concertante opvoering wordt op een bijzondere wijze live geïllustreerd door zandkunstenares Kseniya Simonova.

De sprookjesopera Sadko van Rimski-Korsakov wordt voor het eerst in Nederland opgevoerd, evenals Les Troyens in de Doelen. Gergiev staat dan voor het Rotterdams Philharmonisch Orkest. De solisten en koorleden zijn wederom afkomstig van het Mariinsky Theater.

Zie voor de volledige programmering de website van het Gergiev Festival 2011.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.