Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Yende en Barbera winnen Operalia 2011

25 juli 2011 Geen reacties

Sopraan Pretty Yende en tenor René Barbera hebben gisteravond de hoofdprijzen van Operalia 2011 in de wacht gesleept. De zangerscompetitie van Plácido Domingo werd voor de negentiende keer georganiseerd en vond plaats in Moskou.

Plácido Domingo met de twee winnaars (foto: Operalia Facebook).

Operalia is één van de bekendste concoursen voor jonge zangers. De competitie werd in het leven geroepen door de beroemde tenor Plácido Domingo. Dit jaar meldden bijna duizend zangers zich aan voor deelname aan de slotrondes in het Stanislavsky en Nemirovich-Danchenko Moscow Music Theatre.

Uiteindelijk werden er veertig zangers uitgekozen om in Moskou deel te nemen aan de kwartfinale. Dertien van hen stoomden door tot de finale, die gisteravond plaatsvond. Onder hen vier sopranen, vier tenoren, twee baritons en drie bassen.

De Zuid-Afrikaanse sopraan Pretty Yende won de prijs voor beste vrouwelijke zanger (30.000 dollar). Yende won eerder prijzen op onder meer het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch en studeert momenteel bij de Scala in Milaan.

De sopraan zong onder begeleiding van het huisorkest, geleid door Domingo, ‘O miei fedeli’ en ‘Ah la pena in lor piombo’ uit Bellini’s Beatrice di Tenda. Hieronder het filmpje:

De hoofdprijs bij de mannen ging naar de Amerikaanse tenor René Barbera. Ook hij kreeg 30.000 dollar.

Barbera zong het showstuk ‘Ah mes amis’/’Pour mon âme’ uit La Fille du Régiment van Donizetti. Hieronder een opname van ‘Pour mon âme’:

Zie voor meer informatie de website van Operalia.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.