Nieuws

Karin Strobos wint GrachtenfestivalPrijs

Mezzosopraan Karin Strobos heeft de GrachtenfestivalPrijs 2011 gewonnen. Dat werd vandaag tijdens de festivaltalkshow EarBites bekendgemaakt. Als prijs mag Strobos optreden in de Hermitage in Sint Petersburg en tijdens het Grachtenfestival volgend jaar.

(Foto: Keke Keukelaar)

Strobos was één van de vijf genomineerden voor de prijs. Naast haast dongen het Amsterdam Ensemble, het EnAccord Strijkkwartet, pianist Hannes Minnaar en bariton André Morsch mee. Een vakjury bestaande uit Peter van der Lint, Jan Willem de Vriend en Hans Haffmans gaf unaniem Strobos de eer.

Juryvoorzitter Van der Lint: ,,Dat Strobos de ‘guts’ had om haar interpretatie van Octavian in Strauss’ Der Rosenkavalier bij Opera Zuid te verhuizen naar het grote, internationale podium van het Amsterdamse Muziektheater onder leiding van Sir Simon Rattle getuigt van tomeloze ambitie en durf. Dat zij daar in Amsterdam naast grote collega’s als Anne Schwanewilms, Sally Matthews en Kurt Rydl volledig overheid bleef, en zelfs de ster van de voorstelling werd, zegt wat over haar kwaliteiten.”

Strobos gaf dinsdag een recital in het Staetshuys, als onderdeel van het Grachtenfestival. Later deze week treedt ze samen met de andere genomineerden op tijdens het festival. Zie voor meer informatie www.grachtenfestival.nl.

Vorig artikel

Karin Strobos heeft het helemaal

Volgend artikel

Metropolitan haalt geliefde blog uit de lucht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.