Nieuws

CineMec opent uitgebreid cultureel seizoen

CineMec brengt in seizoen 2011/2012 een groot cultureel aanbod op zijn witte doeken. De bioscoop in Ede heeft een uitgebreid programma met live opera, ballet, toneel, musical en concerten samengesteld.

CineMec was één van de eerste bioscopen in Nederland die de populaire biosproducties van de Metropolitan Opera uit New York ging uitzenden. Ook dit seizoen vertoont CineMec weer alle titels die vanuit New York de wereld in gezonden worden. Dat begint met Donizetti’s Anna Bolena op 15 oktober en eindigt met Verdi’s La Traviata op 14 april. In totaal zijn er elf producties te zien.

Maar het culturele programma van de bioscoop bevat nog veel meer, bleek bij een uitgebreide presentatie gistermiddag. CineMec zendt dit seizoen zes balletten van het Bolshoi Theatre uit Moskou uit (op één na allemaal rechtstreekse uitzendingen), vier toneelstukken vanuit The National Theatre in Londen (waaronder Shakespeare) en diverse musicals.

Naast deze zogenoemde ‘Screen Events’ vinden er ook diverse ‘Stage Events’ plaats, live-optredens in het ExpoTheater van CineMec.

Kaarten voor de opera-uitzendingen kosten 29,50 euro, ballet en toneel kosten 17,50 euro. Het volledige aanbod is te vinden op www.cinemec.nl.

Vorig artikel

Aan je stoel genageld bij Güra’s Dichterliebe

Volgend artikel

Opera's De Munt gratis online beschikbaar

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.