Home » Nieuws

CineMec opent uitgebreid cultureel seizoen

Ede3 oktober 2011 Geen reacties

CineMec brengt in seizoen 2011/2012 een groot cultureel aanbod op zijn witte doeken. De bioscoop in Ede heeft een uitgebreid programma met live opera, ballet, toneel, musical en concerten samengesteld.

CineMec was één van de eerste bioscopen in Nederland die de populaire biosproducties van de Metropolitan Opera uit New York ging uitzenden. Ook dit seizoen vertoont CineMec weer alle titels die vanuit New York de wereld in gezonden worden. Dat begint met Donizetti’s Anna Bolena op 15 oktober en eindigt met Verdi’s La Traviata op 14 april. In totaal zijn er elf producties te zien.

Maar het culturele programma van de bioscoop bevat nog veel meer, bleek bij een uitgebreide presentatie gistermiddag. CineMec zendt dit seizoen zes balletten van het Bolshoi Theatre uit Moskou uit (op één na allemaal rechtstreekse uitzendingen), vier toneelstukken vanuit The National Theatre in Londen (waaronder Shakespeare) en diverse musicals.

Naast deze zogenoemde ‘Screen Events’ vinden er ook diverse ‘Stage Events’ plaats, live-optredens in het ExpoTheater van CineMec.

Kaarten voor de opera-uitzendingen kosten 29,50 euro, ballet en toneel kosten 17,50 euro. Het volledige aanbod is te vinden op www.cinemec.nl.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.