Nieuws

Martin Wright neemt afscheid van DNO-koor

Aan het einde van dit seizoen zal Martin Wright zijn functie als artistiek leider van het Koor van De Nederlandse Opera neerleggen. Hij vertrekt naar de Lyric Opera of Chicago, om daar ‘chorus master’ te worden.

(Foto: Hans Hijmering)

Wright was sinds 2006 koordirigent bij DNO. Daarvoor werkte hij jarenlang als chef-dirigent van het Groot Omroepkoor. Onder zijn hoede oogstte het DNO-koor de afgelopen seizoenen grote lof, onder meer in producties van Tannhäuser, Ercole amante en La Juive.

,,Onder Martins leiding heeft het Koor van DNO zich verder ontwikkeld en heeft het zich steeds kunnen meten met de beste internationale operakoren”, zegt de directie van het Amsterdamse operahuis in een reactie. ,,Wij feliciteren hem van harte en wensen hem veel succes in zijn nieuwe functie bij de Lyric Opera of Chicago.”

Volgend seizoen zal DNO werken met diverse gastdirigenten. Met ingang van het seizoen 2013/2014 hoopt het gezelschap een nieuw artistiek leider aan te kunnen stellen.

Vorig artikel

Opera in de media: week 48

Volgend artikel

Sopraan Montserrat Figueras overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.