Buitenlands nieuwsNieuws

Internationale top in nieuw seizoen Luik

Eigenlijk ligt Luik maar net buiten de grenshekken van Nederland. En vanaf Amsterdam is de afstand (zo’n 250 kilometer) ook nog wel te overzien. Reden genoeg om het net gepresenteerde nieuwe seizoen van de Opéra Royal de Wallonie niet links te laten liggen. Een seizoen met de nodige toppertjes.

operaliege

De Luikse opera trapt op 18 september af met een nieuwe coproductie van Samson et Dalila. De rol van Samson zal door de bekende tenor José Cura vertolkt worden. Julia Gertseva is Dalila en ook Mark Rucker is van de partij – hij zong vorig jaar ook in de seizoensopening. Dirigent is Patrick Davin, die onlangs Fidelio dirigeerde bij de Nationale Reisopera.

Een kleine twee maanden later staat er weer een gezicht met internationale allure op het toneel in Luik: dirigent Riccardo Muti. Hij zal op zaterdag 7 november een concertante uitvoering van Donizetti’s Don Pasquale leiden. Solisten zijn dan onder andere Laura Giordano, Juan Francisco Gatell en Nicola Alaimo. Orkest en koor komen evenals de dirigent uit Italië.

Op 17 november wordt vervolgens het Palais Opéra de Liège geopend met Falstaff, met niemand minder dan Ruggero Raimondi in de hoofdrol. Muzikaal directeur Paolo Arrivabeni zal zelf de productie leiden.

Een andere opvallende voorstelling is I Capuleti e I Montecchi van Bellini, waarin Patrizia Ciofi de rol van Giulietta zal zingen. Ook noemenswaardig is dat Ruggero Raimondi in juni 2010 nogmaals naar de Belgische stad afreist, dan om de titelrol in Boris Godounov op zich te nemen.

Verder zal Opera Zuid in oktober eenmalig het operahuis aandoen met haar productie van Dido and Aeneas.

Meer informatie over het seizoen van de Opéra Royal de Wallonie is te vinden op www.operaliege.be.

Vorig artikel

Operadagen Rotterdam: 'Vierde editie succes'

Volgend artikel

Orkest van het Oosten jubileert met opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.