Nieuws

Operadagen Rotterdam: ‘Vierde editie succes’

De vierde Operadagen Rotterdam, die afgelopen zondag afgesloten werden, waren een succes, vindt de organisatie. Het aantal bezoekers was enkele procenten meer dan vorig jaar en er werd ‘zeer succesvol’ samengewerkt met de Chinese gemeenschap in Rotterdam.

programmarotterdam

Volgens de organisatie van het Rotterdamse festival kwamen er 13.000 bezoekers naar de theaterzalen en huiskamers en trokken de openluchtactiviteiten nog eens 3.000 mensen. Daarmee trok het tiendaagse evenement zeven procent meer mensen dan vorig jaar.

Tijdens het festival was er veel aandacht voor de relatie tussen West en Oost, onder het thema ‘Confrontations’. Daarbij wilde de organisatie ook nadrukkelijk samenwerken met de Chinese gemeenschap in de stad. Iets dat ‘zeer succesvol’ uitpakte. Zo was de voorstelling Chinees Meisje in Katendrecht negen keer uitverkocht.

Verder werden er veertig huiskamerconcerten georganiseerd onder de noemer ‘Opera bij u Thuis’ en vonden er vele andere voorstellingen plaats.

In 2010 zal Opera Europa tijdens de vijfde editie van het festival haar jaarlijkse congres in Rotterdam organiseren. Verder maakte de organisatie bekend samen te gaan werken met het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ook komt het MDR Sinfonieorchester uit Leipzig naar de havenstad om Genoveva van Robert Schumann uit te voeren en produceert Opera O.T. Le Vin Herbé van Frank Martin.

Vorig artikel

Klassieke videosite heeft mondiale ambities

Volgend artikel

Internationale top in nieuw seizoen Luik

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.