Buitenlands nieuwsNieuws

Scala-baas vreest financiële problemen

Stephane Lissner, algemeen manager van de Scala in Milaan, vreest in 2012 een zwaar jaar tegemoet te gaan. De kaart- en abonnementenverkoop doen het goed, maar terugloop van publieke en private steun kan het beroemde operahuis problemen bezorgen. Dat bericht AP.

Lissner is sinds 2005 algemeen manager van het Teatro alla Scala. Hij bracht de financiën van het huis op orde en strikte afgelopen jaar Daniel Barenboim als muzikaal directeur, een positie die jarenlang vacant was.

Zijn inspanningen hebben succes. Het aantal abonnementen voor het nieuwe seizoen van de Scala, dat op 7 december begon, is met 7 procent gestegen en ook met de losse kaartverkoop gaat het opvallend goed.

Toch maakt de Fransman zich zorgen over 2012. Hij verwacht dat de Italiaanse overheid minder geld zal uittrekken voor cultuur en denkt dat privé-sponsoren minder diep in de buidel zullen tasten. ,,Het zal moeilijk zijn om quitte te spelen in 2012”, zei hij tegen verslaggevers, aldus AP. ,,We worden geconfronteerd met een zeer lastige situatie.”

De Scala heeft dit jaar een budget van 110 miljoen euro, iets minder dan in 2011. 60 procent van dat budget moet van giften, kaartverkoop en sponsoring komen. Volgens Lissner een te groot percentage. Hij vindt dat de overheid een culturele schat als de Scala meer zou moeten koesteren.

Vorig artikel

Actie: Win vrijkaarten voor recital Bostridge!

Volgend artikel

Een memorabele Traviata uit Wenen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.