Buitenlands nieuwsNieuws

Baden-Baden beleeft succesvolle Pfingstfestspiele

Afgelopen weekend sloot Baden-Baden haar Pfingstfestspiele af. En met succesvol resultaat, aldus intendant Andrea Mölich-Zebhauser tegen persbureau DDP. Meer dan 10.000 mensen bezochten het festival, met als hoogtepunt Der Freischütz in een regie van Robert Wilson.

Alle voorstellingen overtroffen de doelen die Mölich-Zebhauser zich had gesteld, liet hij weten. De intendant had als hoogtepunt van de festivalweek de Amerikaanse regisseur Robert Wilson over laten komen om een nieuwe productie te maken van Der Freischütz van Weber.

Baden-Baden maakt zich ondertussen alweer op voor een nieuw festijn, het zomerseizoen van de Baden-Badener Festspiele, dat op 18 juli begint. Daarin staan de nodige sterren gepland.

Zo zal Anna Netrebko zingen in de Tsjaikovski-opera Jolanthe. In eerste instantie zou ze dat samen met Rolando Villazon doen, maar die had – nog voor zijn ‘blessure’ – afgezegd omdat de rol niet in zijn programma zou passen.

De Poolse tenor Piotr Beczala neemt zijn partij over, en maakt daarmee zijn debuut in de Duitse stad. De dirigent is niemand minder dan Valery Gergiev, die daarnaast ook de nodige concerten zal leiden. Verder komt onder meer het Mariinsky-Theater op bezoek.

Vorig artikel

Reisopera speelt Robinson Crusoe op Terschelling

Volgend artikel

Gatti debuteert in München met boegeroep

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.