Buitenlands nieuwsNieuws

Met-recordhouder Anthony overleden

Tenor Charles Anthony, die vaker dan wie dan ook bij de Metropolitan Opera op het toneel stond, is woensdag overleden. Dat berichten Amerikaanse media. Anthony werd 82 jaar.

Charles Anthony (foto: archief Metropolitan Opera).

Met 2928 optredens is Charles Anthony de solozanger die het vaakst optrad bij de Metropolitan Opera. Hij debuteerde in 1954 bij het New Yorkse operahuis en nam pas in 2010 afscheid van het toneel.

Anthony was een karaktertenor die voornamelijk bijrollen zong als Ruiz in Il Trovatore, Gastone in La Traviata en Spoletta in Tosca. Enkele keren zong hij ook hoofdrollen, zoals Ernesto in Don Pasquale en Rodolfo in La bohème.

De tenor werd geboren als Calogero Antonio Caruso, maar directeur Rudolf Bing liet hem bij een zangcompetitie van de Met in 1952 zijn naam veranderen omdat ‘Caruso’ voor te hoge verwachtingen bij het publiek zou zorgen. Vanaf toen ging de zanger als Charles Anthony door het leven.

Hoewel hij geen grote rollen zong, werden Anthony’s optredens vaak zeer geprezen. Bij zijn 50-jarig jubileum in 2004 noemde toenmalig Met-manager Joseph Volpe hem ’the soul of the Metropolitan Opera’.

Anthony overleed woensdag in zijn huis in Tampa na een lange ziekte. Hij werd 82 jaar.

Vorig artikel

De Beer regisseert Het sluwe vosje in Leipzig

Volgend artikel

DNO presenteert seizoen 2012/2013

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

 1. Basia Jaworski
  16 februari 2012 at 12:40

  Zonder twijfel een van de beste karakter tenoren ooit.
  RIP Charles Anthony!

 2. Victor Baarn
  17 februari 2012 at 08:23

  Moet bekennen dat ik nog nooit van hem gehoord heb. Dè beste karaktertenor is ongetwijfeld Piero de Palma. Die man zou eens zijn memoires moeten schrijven.