Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Met-recordhouder Anthony overleden

Tampa16 februari 2012 2 reacties

door

Tenor Charles Anthony, die vaker dan wie dan ook bij de Metropolitan Opera op het toneel stond, is woensdag overleden. Dat berichten Amerikaanse media. Anthony werd 82 jaar.

Charles Anthony (foto: archief Metropolitan Opera).

Met 2928 optredens is Charles Anthony de solozanger die het vaakst optrad bij de Metropolitan Opera. Hij debuteerde in 1954 bij het New Yorkse operahuis en nam pas in 2010 afscheid van het toneel.

Anthony was een karaktertenor die voornamelijk bijrollen zong als Ruiz in Il Trovatore, Gastone in La Traviata en Spoletta in Tosca. Enkele keren zong hij ook hoofdrollen, zoals Ernesto in Don Pasquale en Rodolfo in La bohème.

De tenor werd geboren als Calogero Antonio Caruso, maar directeur Rudolf Bing liet hem bij een zangcompetitie van de Met in 1952 zijn naam veranderen omdat ‘Caruso’ voor te hoge verwachtingen bij het publiek zou zorgen. Vanaf toen ging de zanger als Charles Anthony door het leven.

Hoewel hij geen grote rollen zong, werden Anthony’s optredens vaak zeer geprezen. Bij zijn 50-jarig jubileum in 2004 noemde toenmalig Met-manager Joseph Volpe hem ‘the soul of the Metropolitan Opera’.

Anthony overleed woensdag in zijn huis in Tampa na een lange ziekte. Hij werd 82 jaar.

2 reacties »

  • Basia Jaworski zei:

    Zonder twijfel een van de beste karakter tenoren ooit.
    RIP Charles Anthony!

  • Victor Baarn zei:

    Moet bekennen dat ik nog nooit van hem gehoord heb. Dè beste karaktertenor is ongetwijfeld Piero de Palma. Die man zou eens zijn memoires moeten schrijven.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.