BinnenkortBuitenlands nieuws

De Beer regisseert Het sluwe vosje in Leipzig

De jonge Nederlandse regisseur Lotte de Beer ensceneert deze maand de opera Het sluwe vosje bij de Oper Leipzig. De productie gaat op 25 februari in première. Matthias Foremny heeft de muzikale leiding in handen.

Lotte de Beer (foto: Jochem Jurgens).

Lotte de Beer gaat het voor de wind. De afgelopen tijd regisseerde ze producties als Moonstruck Intoxication voor New Opera Amsterdam en het Jubileumprogramma van Het Muziektheater in Amsterdam. Deze maand is ze te gast in Leipzig, waar ze Janáčeks opera Het sluwe vosje onder handen neemt.

Het sluwe vosje – in januari 2011 nog bij De Nederlandse Opera te zien – is een ‘hymne op de natuur en de liefde’, aldus het operahuis. In de opera worden dieren- en mensenwereld op sublieme wijze tot leven gewekt.

In Leipzig wordt de opera in het Duits opgevoerd. De Beer werkt voor haar enscenering samen met dirigent Matthias Foremny, choreograaf Heike Hennig en ontwerper Marouscha Levy. De cast bevat namen als Jürgen Kurth, Tuomas Pursio, Karin Lovelius, Timothy Fallon, en Matthew Anchel.

Het sluwe vosje gaat op 25 februari in de première en is daarna nog te zien op 4 en 18 maart, 27 mei en 29 juni. Zie voor meer informatie de website van de Oper Leipzig.

Vorig artikel

De prima donna van de moderne muziek

Volgend artikel

Met-recordhouder Anthony overleden

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.