Nieuws

Recordaantal bezoekers bij Grachtenfestival

Het vijftiende Grachtenfestival heeft een recordaantal bezoekers getrokken. In totaal bezochten ruim 53.000 mensen de 203 concerten die afgelopen week op 79 locaties in Amsterdam te zien waren.

De jubileumeditie van het Grachtenfestival begon op 10 augustus en werd zondagavond afgesloten met een uitvoering van West Side Story op het ponton op de Kloveniersburgwal. Het was één van de vele bijzondere openluchtconcerten deze editie.

De openluchtconcerten en bijzondere locaties waren volgens de organisatie de voornaamste reden van het hoge bezoekersaantal. Zo werden er voorstellingen gegeven in een voormalig gevangenis op het Singel en een nieuwe metrotunnel van de Noord-Zuid Lijn en op ruimschuiten die normaliter voor het vervoer van bagger en opgedregde fietsen worden gebruikt.

In totaal kwamen er 683 musici aan te pas om de 203 concerten ten uitvoer te brengen. Tot de hoogtepunten rekent de organisatie onder meer Nozze Don Così van de Utrechtse zangdocente Henny Diemer.

Het zestiende Grachtenfestival zal plaatsvinden van 16 tot en met 25 augustus 2013.

Vorig artikel

Strobos: wonder van veelzijdigheid

Volgend artikel

Puccini passionel biedt toegankelijke opera

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.