Buitenlands nieuwsNieuws

Elizabeth Connell Prize opgericht

De in februari overleden operaster Elizabeth Connell heeft één miljoen Australische dollar nagelaten om een jaarlijkse prijs voor jonge dramatische sopranen in het leven te roepen. Dat werd donderdag bekendgemaakt.

Elizabeth Connell (foto: Clive Barda).

The Elizabeth Connell Prize zal ieder jaar worden uitgereikt aan een dramatische sopraan onder de 35 jaar. Zangers van alle nationaliteiten maken kans op de prijs. Aanvullend zal de organisatie, onder de naam The Elizabeth Connell Prize, diverse jonge operazangers en -studenten financieel en anderszins ondersteunen in hun studie en carrière.

Het fonds dat uit de nalatenschap van Connell is opgericht, wordt beheerd door onder meer Fiona Janes (operazangeres en goede vriendin van Connell) en David Syrus (Head of Music bij de Royal Opera in Londen).

Connell overleed in februari dit jaar op 65-jarige leeftijd. Ze zong op de grootste tonelen ter wereld dramatische sopraanrollen en was van plan te stoppen met optreden en in Australië les te gaan geven. Zo ver kwam het echter niet. Ze overleed in haar woonplaats Londen aan de gevolgen van kanker.

Vorig artikel

Duizend stemmen in Carré

Volgend artikel

Opera in de media: week 36

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.