Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

James Levine keert terug bij de Met

New York12 oktober 2012 1 reactie

James Levine zal op 19 mei 2013 voor het eerst sinds de zomer van 2011 weer voor het orkest van de Metropolitan Opera staan. Hij leidt die dag een concert van het orkest in Carnegie Hall. In seizoen 2013/2014 zal hij vervolgens drie opera’s voor zijn rekening nemen bij het New Yorkse operahuis.

James Levine (foto: Jörg Meyer).

Levine kwam in de zomer van 2011 tijdens zijn vakantie ten val en beschadigde daarbij zijn ruggenmerg. Het herstel bleek lang te duren, waardoor hij eind 2011 moest besluiten om al zijn verplichtingen als muzikaal directeur van de Metropolitan Opera stop te zetten tot het einde van dit seizoen. Fabio Luisi nam het gros van zijn activiteiten over.

Inmiddels heeft Levine echter alweer de nodige van zijn taken opgepakt. Hij coacht zangers van het Lindemann Young Artist Development Program, werkt aan de programmering en bezoekt alweer zijn koor en orkest.

Reden voor algemeen manager Peter Gelb om de terugkeer van de maestro op de bok aan te kondigen. Die begint met een concert in mei en wordt gevolgd door producties van Falstaff, Così fan tutte en Wozzeck in 2013/2014, evenals alle drie de concerten die het Met-orkest dat seizoen in Carnegie Hall zal geven.

Dr. Len Horovitz, één van de specialisten die zich met Levines herstel bezighoudt, zei in het persbericht van de Met: ,,James Levine is een inspirerend geval. Zijn terugkeer naar het dirigeren zal het resultaat zijn van opmerklijk uithoudingsvermogen en hard werk.”

door

1 reactie »

  • Pieter K. de Haan zei:

    Het woord “staan” is in dit verband nogal misplaatst omdat dat nu juist is wat James Levine niet meer of nog niet kan. Hij gaat weliswaar weer dirigeren, maar gezeten in een rolstoel.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.