Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Netrebko gooit productie Baden-Baden om

Baden-Baden24 oktober 2012 2 reacties

Anna Netrebko ziet het niet zitten de rol van de gravin in Le nozze di Figaro te zingen tijdens de Pfingstfestspiele van het Festspielhaus Baden-Baden, in mei 2013. En dus gooit het operahuis zijn programma om. In plaats van Figaro wordt Don Giovanni opgevoerd. Netrebko zingt Donna Anna.

Anna Netrebko (foto: Dario Acosta).

Het Festspielhaus maakte de programmawijziging zondag bekend. Het gebeurt niet vaak dat een operahuis zo’n belangrijke, met sterren gecaste productie omgooit.

Volgens het statement van het operahuis heeft Netrebko na aftasten besloten de rol van de gravin niet op haar repertoire te zetten. Intendant Andreas Mölich-Zebhauser zegt daar begrip voor te hebben.

Aangezien het Festspielhaus met regisseur Philipp Himmelmann bezig is de gehele Da Ponte-cyclus te produceren, was een oplossing waarbij Netrebko op het affiche kon blijven staan makkelijk gevonden: in plaats van Le nozze di Figaro voert het operahuis eerst Don Giovanni op. Netrebko zingt Donna Anna.

Netrebko’s partner Erwin Schrott zingt de titelrol. Charles Castronovo is gestrikt als Don Ottavio en Luca Pisaroni zingt Leporello. Het Balthasar-Neumann-Ensemble zit in de orkestbak, geleid door Thomas Hengelbrock.

Zie voor meer informatie de website van het Festspielhaus Baden-Baden.

door

2 reacties »

  • Spen zei:

    She’s got the power.

  • joseph zei:

    Tja … als je Anna in het programma wil … die kan wel eisen wat stellen.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.