Buitenlands nieuwsNieuws

Netrebko gooit productie Baden-Baden om

Anna Netrebko ziet het niet zitten de rol van de gravin in Le nozze di Figaro te zingen tijdens de Pfingstfestspiele van het Festspielhaus Baden-Baden, in mei 2013. En dus gooit het operahuis zijn programma om. In plaats van Figaro wordt Don Giovanni opgevoerd. Netrebko zingt Donna Anna.

Anna Netrebko (foto: Dario Acosta).

Het Festspielhaus maakte de programmawijziging zondag bekend. Het gebeurt niet vaak dat een operahuis zo’n belangrijke, met sterren gecaste productie omgooit.

Volgens het statement van het operahuis heeft Netrebko na aftasten besloten de rol van de gravin niet op haar repertoire te zetten. Intendant Andreas Mölich-Zebhauser zegt daar begrip voor te hebben.

Aangezien het Festspielhaus met regisseur Philipp Himmelmann bezig is de gehele Da Ponte-cyclus te produceren, was een oplossing waarbij Netrebko op het affiche kon blijven staan makkelijk gevonden: in plaats van Le nozze di Figaro voert het operahuis eerst Don Giovanni op. Netrebko zingt Donna Anna.

Netrebko’s partner Erwin Schrott zingt de titelrol. Charles Castronovo is gestrikt als Don Ottavio en Luca Pisaroni zingt Leporello. Het Balthasar-Neumann-Ensemble zit in de orkestbak, geleid door Thomas Hengelbrock.

Zie voor meer informatie de website van het Festspielhaus Baden-Baden.

Vorig artikel

David Parry dirigeert bevlogen Pirata

Volgend artikel

Thomas Adès scoort ook in New York

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

2Reacties

  1. Spen
    24 oktober 2012 at 14:39

    She’s got the power.

  2. joseph
    28 oktober 2012 at 19:22

    Tja … als je Anna in het programma wil … die kan wel eisen wat stellen.