Nieuws

Brabants ensemble bestelt nieuwe opera

De Indonesische componist Gatot Danar Sulistiyanto gaat een opera schrijven voor de Dutch Chamber Music Company, een ensemble van zeven musici uit Het Brabants Orkest. Dat bericht Omroep Brabant. De opera moet in 2015 in Indonesië in première gaan.

De Dutch Chamber Music Company.

Gatot Danar Sulistiyanto is momenteel in Nederland voor een uitvoering van zijn werk Kitab Batu door de Dutch Chamber Music Company (DCMC), tijdens een lunchconcert in de Toonzaal in ‘s-Hertogenbosch op woensdag 21 november. Dat concert staat volledig in het teken van Indonesisch repertoire.

In een artikel over het concert meldde Omroep Brabant dat de DCMC de jonge componist een opdracht voor een opera heeft gegeven. De opera zal gebaseerd worden op een boek van Pramoudya Ananta Toer en zal in Indonesië worden opgevoerd, met medewerking van een Indonesisch koor, Indonesische zangers en een gamelan-ensemble (Indonesisch slagwerk).

Vorig artikel

Er is maar één queen en dat is DiDonato

Volgend artikel

Savelsbergh zingt onberispelijke Manon

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.