Home » Nieuws

Holland Festival presenteert programma

Amsterdam6 maart 2013 10 reacties

Het Holland Festival focust dit jaar vooral op muziektheater. Zo is Michel van der Aa’s nieuwste creatie Sunken Garden te zien en gaat Troparion van Rob Zuidam in wereldpremière. Lees verder voor de volledige opera- en muziektheaterprogrammering.

Van Michel van der Aa is vanaf 3 juni de opera Sunken Garden te zien (foto: Marco Borggreve).

Het Holland Festival, dat dit jaar zijn 66e editie beleeft, presenteerde vandaag zijn plannen. Het festival van Pierre Audi brengt vele genres op het toneel, maar legt de klemtoon dit jaar op muziektheater. Het opent dan ook op 1 juni met de muziektheatervoorstelling Quartett van Luca Francesconi, een productie van de Scala uit Milaan.

Na die opening staan er tot en met de slotdag van het festival (26 juni) de volgende opera- en muziektheatervoorstellingen op het programma:

Sunken Garden
3-9 juni 2013
De nieuwe 3D-opera van Michel van der Aa, gemaakt op een libretto van David Mitchell. De voorstelling gaat in april in wereldpremière in Londen en komt in juni naar het Holland Festival. André de Ridder dirigeert, Michel van der Aa voert zelf de regie. De productie is onderdeel van het seizoen van De Nederlandse Opera.

Die Meistersinger von Nürnberg
4-23 juni 2013
Opera van Richard Wagner, gebracht in een regie van David Alden, onder leiding van Marc Albrecht. De productie is te zien in Het Muziektheater en is onderdeel van het seizoen van De Nederlandse Opera.

Desdemona
11-13 juni 2013
Een tekst van Nobelprijswinnaar Toni Morrison, op muziek gezet door de Malinese singer-songwriter Rokia Traoré en geregisseerd door Peter Sellars. Holland Festival omschrijft het als ‘Toni Morrisons antwoord op Shakespeares Othello’.

Tragedy of a Friendship
15-15 juni 2013
Opera van Jan Fabre (concept, regie) en Moritz Eggert (compositie) over de tragische vriendschap tussen Richard Wagner en Friedrich Nietzsche. De productie wordt in mei gecreëerd bij de Vlaamse Opera in Antwerpen en brengt in juni een bezoek aan de Amsterdamse Stadsschouwburg.

Troparion & Suster Bertken
18-19 juni 2013
Twee werken van de Nederlandse componist Rob Zuidam. Suster Bertken – over de kluizenares Berta Jacobs – beleefde zijn concertante première bij de ZaterdagMatinee in 2010 en wordt nu geënsceneerd door Pierre Audi. Troparion is gloednieuw, een stuk voor alt Helena Rasker, de jonge violiste Liza Ferschtman en een klein instrumentaal ensemble.

When the Mountain Changed its Clothing
25-26 juni 2013
Heiner Goebbels’ nieuwste muziektheaterwerk. Een stuk over de ontwikkeling van kind naar volwassene, waar veertig meisjes en jonge vrouwen van het beroemde Vocal Theatre Carmina Slovenica aan meewerken. De voorstelling ging in september in wereldpremière in Bochum en is tijdens het Holland Festival in de Westergasfabriek te zien.

Zie voor meer informatie en het volledige programma de website van het Holland Festival.

door

10 reacties »

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.