Buitenlands nieuwsNieuws

Seattle leeft op van Ring

De Seattle Opera brengt in augustus driemaal de gehele Ring-cyclus van Richard Wagner en denkt daarmee de lokale economie flink te stimuleren. De verwachting is dat het project bijna 10 miljoen dollar aan economische voordelen oplevert, bijvoorbeeld door veel internationale aandacht.

De productie die in de McCaw Hall in Seattle gespeeld wordt, stamt uit 2001 en is geïnspireerd door het natuurschoon van de Pacific Northwest. Regisseur is Stephen Wadsworth, dirigent is Robert Spano.

Onder de solisten zitten namen als Stuart Skelton, Greer Grimsley, Stephanie Blythe en Stig Andersen.

Het operahuis heeft een enorm programma rond de Ring-productie gecreëerd, bericht The Examiner. Er zijn lezingen, een symposium en een tentoonstelling met Ring-schilderijen, via videobeelden krijgen bezoekers van de voorstellingen een kijkje achter de schermen en op internet zijn er tal van manieren om interactief met de productie bezig te zijn.

Van al die inzet moet heel Seattle flink profiteren, denkt het operahuis. Het verwacht dat de Ring 9,5 miljoen dollar aan economische voordelen oplevert.

Niet in het minst komt dat door internationale aandacht. Er komen mensen uit 23 landen en 49 verschillende Amerikaanse staten naar de voorstellingen, die bijna allemaal uitverkocht zijn.

Vorig artikel

Barokopera Amsterdam doet het rustig aan

Volgend artikel

De lange adem van Piotr Beczala

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.