Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Jurowski tot 2016 bij Vlaamse Opera

Antwerpen18 juni 2013 Geen reacties

Dmitri Jurowski blijft tot juni 2016 aan als chef-dirigent van de Vlaamse Opera. Dat maakte het gezelschap maandag bekend. De Oostenrijkse dirigent Jan Schweiger volgt Yannis Pouspourikas op als koordirigent.

Dmitri Jurowski (foto: Vlaamse Opera / Annemie Augustijns).

Dmitri Jurowski (foto: Vlaamse Opera / Annemie Augustijns).

Jurowski is sinds 2011 chef van de Vlaamse Opera. De Russische dirigent – zoon van dirigent Mikhail Jurowski, broer van dirigent Vladimir Jurowski – leidde afgelopen jaren onder meer een Tsjaikovski-cyclus, werken van Verdi en Frans operarepertoire. In het komende seizoen zal hij zijn eerste volledige Wagner-opera dirigeren, Tristan und Isolde.

De in Salzburg geboren Jan Schweiger wordt de nieuwe koordirigent van het Vlaamse operagezelschap. Hij volgt Yannis Pouspourikas op, die Kapellmeister wordt in Essen.

Schweiger studeerde aan de Universität Mozerteum, was zanger in het Arnold Schönberg Chor en werd in 2007 koordirigent bij het Theater und Philharmonischen Orchester Heidelberg. Daar dirigeerde hij ook het orkest.

De Oostenrijker treedt officieel pas op 1 januari 2014 in dienst bij de Vlaamse Opera, maar zal daarvoor al met het koor aan de slag gaan.

Intendant Aviel Cahn heeft vertrouwen in het duo: “Ik ben ervan overtuigd dat we met de combinatie van de jonge, frisse blik van Jan Schweiger en de ervaring van Dmitri Jurowski de kwaliteit en de sterke internationale uitstraling van het Koor en Symfonisch Orkest van de Vlaamse Opera verder kunnen verstevigen.”

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.