Nieuws

Live webcast: première Romeo en Julia

Vanavond (4 september) gaat de locatievoorstelling Romeo & Julia volgens de bode in première bij het Stadsfestival in Zwolle. De première van de ‘komische tragedie’ van Lucas Wiegerink en Annemarie Slotboom is om 19.30 uur live te zien op Place de l’Opera.

Kameroperahuis 2Romeo & Julia volgens de bode vertelt het wereldberoemde liefdesverhaal van Shakespeare, maar dan vanuit het perspectief van de bode. Die laat na een belangrijke boodschap van Julia door te geven, wat verschrikkelijke gevolgen heeft.

De productie is gemaakt door het Kameroperahuis, in het kader van het Zwolse Stadsfestival 2013. De makers omschrijven het werk als “een komische tragedie met een zwart jaren ’80 randje”.

De voorstelling wordt uitgevoerd bij de villa Nieuw Hofvliet. De regie en het concept komen van Karin Netten, de muziek van Lucas Wiegerink en de tekst van Annemarie Slotboom. Tim Hammer, Esther Ree, Rik Engelgeer en Barbara Merlijn vertolken de rollen.

De première is hieronder live te volgen. De webcast begint om ongeveer 19.20 uur, om 19.30 uur begint de voorstelling.

Vorig artikel

Gerhaher zingt Mahlers orkestliederen

Volgend artikel

Fliegende Holländer besluit Gergiev Festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.