Home » Nieuws

Goerne, Jacobs winnen vocale Edisons

9 september 2013 Geen reacties

De winnaars van de Edisons Klassiek 2013 zijn maandag bekendgemaakt. Op vocaal gebied viel bariton Matthias Goerne in de prijzen, evenals René Jacobs en zijn Freiburger Barockorchester. De prijzen worden in het najaar overhandigd.

Matthias Goerne (foto: Marco Borggreve).

Matthias Goerne (foto: Marco Borggreve).

Goerne won een Edison in de categorie ‘De solist – Vocaal’ voor zijn opname van Schuberts Schwanengesang bij Harmonia Mundi. Jacobs en zijn barokensemble wonnen een Edison in de categorie ‘De opera’ voor hun registratie van Mozarts La Finta Giardiniera, ook bij Harmonia Mundi.

Andere Edisons gingen naar onder anderen Reinbert de Leeuw (‘De solist – Instrumentaal’, voor Via Crucis van Liszt), Georg Solti (‘Het Document’, voor Der Ring des Nibelungen) en Cappella Amsterdam (‘Het Koor’, voor Choral Works van Janácek).

De Edisons Klassiek worden in het najaar overhandigd aan de winnaars tijdens uitzendingen van het VPRO-programma Vrije Geluiden. Presentator Melchior Huurdeman zal een aantal winnaars in de studio ontvangen voor een gesprek en een optreden.

De Edisons worden al sinds 1960 uitgereikt en zijn de meest prestigieuze Nederlandse muziekprijzen. De jury van de editie van dit jaar bestond uit Stef Collignon, Mischa Spel, Tonko Dop, Jochem Valkenburg, Astrid in ’t Veld en Peter Janssen.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.