Buitenlands nieuwsNieuws

Duitse critici: Louise beste productie

In de jaarlijkse opera-enquête van Die Welt hebben Duitse muziekcritici een productie van Charpentiers opera Louise uitgeroepen tot de beste productie van het afgelopen seizoen. Over het beste operahuis was geen overeenstemming.

Acht critici spraken zich uit over het goede en het slechte dat het afgelopen seizoen op de Duitse bühne verscheen. De zelden opgevoerde vierakter Louise van Gustave Charpentier wordt door zes van hen bestempeld als mooiste productie.

De Deutsche Oper am Rhein uit Duisburg voerde deze opera uit het Franse verismo op, in een regie van Christoph Loy. Komend seizoen heeft het operahuis van Düsseldorf de enscenering op haar programma staan.

Het was de bedoeling dat er ook een beste operahuis uit de bus zou komen, maar de meningen waren daar te veel over verdeeld om tot een duidelijke winnaar te komen. De Deutsche Opera am Rhein, de Oper Bonn en het Aalto-Theater kregen ieder twee stemmen.

Vorig artikel

Lustige Witwe herstelt zich na rust

Volgend artikel

Bittere satire van het allerhoogste niveau

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.