Nieuws

Oliemans wint Prix d’Amis 2012-2013

Bariton Thomas Oliemans heeft de Prix d’Amis 2012-2013 van de Vrienden van De Nederlandse Opera gewonnen, voor zijn vertolking van Papageno in Die Zauberflöte. Dat berichtte De Nederlandse Opera donderdag op Facebook.

Thomas Oliemans in Die Zauberflöte (foto: Clärchen en Matthias Baus).
Thomas Oliemans in Die Zauberflöte (foto: Clärchen en Matthias Baus).

De Vrienden van De Nederlandse Opera reikten voor de twintigste keer de Prix d’Amis uit. De keuze voor Thomas Oliemans werd donderdag tijdens de matineevoorstelling van De Speler in Het Muziektheater bekendgemaakt.

Oliemans was in december 2012 te zien in Simon McBurney’s nieuwe productie van Die Zauberflöte, muzikaal geleid door Marc Albrecht. De Nederlandse bariton zong de rol van Papageno. Als prijs ontvangt hij een kunstwerk van Pieter Obels.

Als beste productie werd Guillaume Tell van Rossini gekozen, een productie in een regie van artistiek directeur Pierre Audi, die in januari en februari dit jaar te zien was.

Hieronder een filmpje van de bekendmaking van de prijs:

Vorig artikel

Offenbach vindt weg naar Luikse keuken

Volgend artikel

Opera in de media: week 1

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Loesje
    27 december 2013 at 10:47

    Oliemans heeft over gebrek aan aandacht niet te klagen. Hij staat immers ook nog bij de genomineerden voor de Schaunard Award.

    En Guillaume Tell is genomineerd voor Opera van het jaar 2013.