Buitenlands nieuwsNieuws

Deel Scala afgesloten vanwege asbest

Zo’n 270 plekken in de Scala kunnen de komende tijd niet gebruikt worden omdat er asbest is gevonden in het plafond boven de plaatsen. De herstelwerkzaamheden gaan tot het einde van oktober duren, bericht de San Francisco Chronicle.

De Scala ontdekte in december vorig jaar al dat er asbest een beperkt deel van het plafond zat en sloot dat deel direct af, zodat in de zomer begonnen kon worden met herstelwerkzaamheden.

Die werkzaamheden zijn sinds 26 augustus begonnen, maar lopen minder snel dan verwacht. Daarom zal alle asbest pas eind oktober verwijderd zijn.

Tot die tijd zijn 270 plaatsen niet beschikbaar voor de voorstellingen. Mensen die al kaarten hebben gekocht voor die plekken krijgen hun geld terug of betere plaatsen toebedeeld. De voorstellingen kunnen namelijk wel gewoon doorgaan, want de asbest heeft zich niet verspreid en de werkzaamheden vinden ’s nachts plaats.

Vorig artikel

ZaterdagMatinee opent met Haydn-opera

Volgend artikel

Kaartverkoop OperaFlirt begonnen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.