Nieuws

Andrea Bocelli geeft paasconcert in Milaan

Tenor Andrea Bocelli geeft op uitnodiging van de burgemeester van Milaan op paaszondag een concert vanuit de beroemde Dom van Milaan. Het optreden is vanaf 19.00 uur live te volgen op zijn YouTube-kanaal.

Andrea Bocelli. (© Mark Seliger / Decca Records)

Het concert van Andrea Bocelli heet Music For Hope en heeft een boodschap van liefde, herstel en hoop voor Italië en de rest van de wereld. De wereldwijd geliefde cross-overzanger zal zonder publiek maar met orgelbegeleiding verschillende klassieke werken zingen, waaronder het ‘Ave Maria’ van Bach/Gounod en het ‘Sancta Maria’ van Mascagni. Emanuele Vianelli neemt de orgelbegeleiding voor zijn rekening.

Bocelli is behalve muzikaal ook maatschappelijk betrokken bij de bestrijding van het coronavirus. Met zijn Andrea Bocelli Foundation is hij een inzamelingsactie gestart om ziekenhuizen te helpen bij het aanschaffen van apparatuur die nodig is om medisch personeel te beschermen.

Het concert is zondag vanaf 19.00 uur live te volgen op het YouTube-kanaal van Bocelli.

Vorig artikel

Opera in de media: week 16 van 2020

Volgend artikel

Zomerfestivals zetten streep door plannen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.