Buitenlands nieuwsNieuws

Spyres maakt Munt-debuut als Arnold

Michael Spyres vervangt Eric Cutler als Arnold in de concertante productie van Guillaume Tell die De Munt in maart vier keer opvoert. Daarmee maakt de Amerikaanse tenor zijn debuut in Brussel. Spyres is dit jaar ook in Amerika en Bologna te horen in de Rossini-rol.

Michael Spyres (foto: Dax Bedell).
Michael Spyres (foto: Dax Bedell).

Het bericht dat Spyres’ invalbeurt in Brussel aankondigt, titelt ‘This year’s most sought-after Arnold’. Spyres zingt in drie van de zes Tell-producties die dit jaar wereldwijd te zien zijn de rol van Arnold, aldus zijn management.

Op 22 februari is Spyres bij de Wichita Grand Opera te horen in de grootse, laatste opera van Rossini. Daarna staat hij in de vier opvoeringen in De Munt, geleid door Evelino Pidò, en in oktober is hij van de partij bij het Teatro Comunale Bologna, waar Graham Vicks productie van het werk vijfmaal gespeeld wordt.

Spyres zong in juli 2011 voor het eerst de rol van Arnold, in een concertante uitvoering. Zijn Arnold-debuut op het operatoneel maakte hij bij het Rossini-festival in Bad Wildbad. Komende zomer komt er bij Naxos een opname uit van die productie.

Lees ook het interview met Michael Spyres dat in juli vorig jaar geplaatst werd.

Vorig artikel

De Munt eert Janáček met sterke Jenůfa

Volgend artikel

Sprankelend pleidooi voor operaman Haydn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.