Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Spyres maakt Munt-debuut als Arnold

Brussel23 januari 2014 Geen reacties

Michael Spyres vervangt Eric Cutler als Arnold in de concertante productie van Guillaume Tell die De Munt in maart vier keer opvoert. Daarmee maakt de Amerikaanse tenor zijn debuut in Brussel. Spyres is dit jaar ook in Amerika en Bologna te horen in de Rossini-rol.

Michael Spyres (foto: Dax Bedell).

Michael Spyres (foto: Dax Bedell).

Het bericht dat Spyres’ invalbeurt in Brussel aankondigt, titelt ‘This year’s most sought-after Arnold’. Spyres zingt in drie van de zes Tell-producties die dit jaar wereldwijd te zien zijn de rol van Arnold, aldus zijn management.

Op 22 februari is Spyres bij de Wichita Grand Opera te horen in de grootse, laatste opera van Rossini. Daarna staat hij in de vier opvoeringen in De Munt, geleid door Evelino Pidò, en in oktober is hij van de partij bij het Teatro Comunale Bologna, waar Graham Vicks productie van het werk vijfmaal gespeeld wordt.

Spyres zong in juli 2011 voor het eerst de rol van Arnold, in een concertante uitvoering. Zijn Arnold-debuut op het operatoneel maakte hij bij het Rossini-festival in Bad Wildbad. Komende zomer komt er bij Naxos een opname uit van die productie.

Lees ook het interview met Michael Spyres dat in juli vorig jaar geplaatst werd.

door

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.