Buitenlands nieuwsNieuws

Wagner verlaat Bayreuther Festspiele in 2015

Eva Wagner-Pasquier verlaat in september 2015 de Bayreuther Festspiele. Het achterkleinkind van Richard Wagner leidt sinds 2008 samen met haar halfzus Katharina Wagner het beroemde festival, maar zal haar contract volgend jaar niet verlengen. Dat berichtte de Nordbayerischer Kurier op donderdag.

Katharina en Eva Wagner bij de Bayreuther Festspiele van 2009 (foto: Tafkas, 2009).
Katharina en Eva Wagner bij de Bayreuther Festspiele van 2009 (foto: Tafkas, 2009).

Waarom Eva Wagner-Pasquier na haar eerste termijn als Bayreuth-directeur afzwaait, is niet bekend. Wel stelde de 68-jarige directeur tegenover de Duitse krant dat ze het festivalbestuur heeft gevraagd om haar vanaf september 2015 als adviseur aan te houden.

Of Katharina Wagner en Heinz-Dieter Sense, die in 2012 als derde directeur bij het festival betrokken werd, hun contract wel verlengen, is nog niet bekendgemaakt.

De aanstelling van Katharina en Eva Wagner in 2008 was een compromis. Het festivalbestuur wilde Eva Wagner, maar hun beider vader Wolfgang Wagner gaf de voorkeur aan Katharina.

Vorig artikel

Goud voor Oranje, ook in Essen

Volgend artikel

Opera in de media: week 9

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.