Home » Buitenland, Buitenlands nieuws, Nieuws

Mortier Award in het leven geroepen

25 februari 2014 1 reactie

door

Het tijdschrift Opernwelt en de Ring Award, een competitie voor regisseurs en ontwerpers, hebben een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Mortier Award, vernoemd naar de Belgische intendant Gerard Mortier, die tevens als eerste de prijs zal ontvangen.

Gerard Mortier (foto: Teatro Real / Javier del Real).

Gerard Mortier (foto: Teatro Real / Javier del Real).

De Mortier Award zal om het jaar uitgereikt worden aan iemand die zich bijzonder inzet voor “muziektheater van deze tijd”. Daarmee doelen Opernwelt en de Ring Award op muziektheater dat gegrond is in de vierhonderdjarige operageschiedenis, maar de blik op de toekomst gericht heeft.

De eerste editie van de Mortier Award wordt op 31 mei uitgereikt, tijdens de finale van de Ring Award in het Oostenrijkse Graz. Gerard Mortier zal de eerste prijs in ontvangst nemen.

Mortier is één van de invloedrijkste opera- en festivalintendanten van Europa, aldus de prijsorganisatoren. De 70-jarige operabaas werkte bij De Munt, de Salzburger Festspiele, de Ruhrtriennale, de Opéra National de Paris en het Teatro Real in Madrid en creëerde daar door zijn originele programmeringen en producties een “Lebensleistung, die in die Zukunft weist”, zo menen Opernwelt en de Ring Award.

Het is de bedoeling dat de winnaar, in samenspraak met de organisatie, mag beslissen wie twee jaar later de volgende Mortier Award ontvangt.

1 reactie »

  • Mark-Jan zei:

    Dit is nieuws waar ik blij van word 🙂
    Welverdiend voor Mortier!

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.