Nieuws

Ching-Lien Wu nieuwe leider DNO-koor

Ching-Lien Wu is aangesteld als artistiek leider van het Koor van De Nationale Opera. Ze treeft per 1 september in dienst. De Taiwanese dirigente debuteerde in 2013 bij DNO in de productie van L’amour des trois oranges. Op dit moment bereidt ze Faust voor, een productie die op 10 mei in première gaat.

Ching-Lie Wu (foto: De Nationale Opera).
Ching-Lie Wu (foto: De Nationale Opera).

Ching-Lien Wu is momenteel koordirigent bij het Grand Théâtre de Genève. Haar contract daar loopt aan het einde van dit seizoen af. Dan maakt ze de overstap naar De Nationale Opera in Amsterdam.

De vorige artistiek leider van het DNO-koor, Martin Wright, nam aan het einde van seizoen 2011/2012 afscheid. Sindsdien werkt DNO met gastdirigenten.

Ching-Lien Wu studeerde in Taipei en Lyon en werd gecoacht door dirigenten als Jean-Sébastien Béreau en Pierre Boulez. Ze was koordirigent bij de operahuizen van Nantes, Toulouse en Straatsburg, voordat ze aan de slag ging in Genève.

Naast haar werk als koordirigent regisseerde Ching-Lien Wu een Barbiere di Siviglia in Taipei, heeft ze een eigen koor, Le Motet, en is ze regelmatig te gast bij diverse internationale orkesten en koren.

Vorig artikel

Wende zingt Tarenskeens Winterreise

Volgend artikel

DNO ontwikkelt talent met Kopernikus

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.