BinnenkortNieuws

DNO ontwikkelt talent met Kopernikus

In het kader van talentontwikkeling presenteert De Nationale Opera op 15 april Claude Viviers opera Kopernikus. Onder leiding van Romain Bischoff, Marcel Sijm en Miguel Ángel Gaspar creëren een jonge cast en een jong artistiek team een productie die viermaal zal worden opgevoerd in de Boekmanzaal.

Romain Bischoff (foto: Ben van Duin).
Romain Bischoff (foto: Ben van Duin).

Sinds begin dit seizoen heeft De Nationale Opera talentontwikkeling serieus opgepakt. ‘Coordinator Talent Development Opera’ Peter van der Leeuw stelt op maat gesneden programma’s samen voor jonge zangers, dirigenten, musici, regisseurs, dramaturgen en ontwerpers.

Het eerste grote project van de nieuwe afdeling is Kopernikus, een ‘opéra fleuve en deux parties’ van Claude Vivier (1948-1983). Artistiek leider en dirigent Romain Bischoff, regisseur Marcel Sijm en bewegingscoach Miguel Ángel Gaspar begeleiden zeven zangers, zeven instrumentalisten, twee kinderen, een assistent-dirigent, een dramaturg en een jong creatief team in het maken van deze productie. Het creatieve team bestaat uit alumni van de hogescholen van de kunsten in Amsterdam en Utrecht.

Doel van het project is om jong talent ervaring op te laten doen in moeilijk, hedendaags werk. Zoals Peter van der Leeuw in een eerder verschenen interview op Place de l’Opera zei: “Als ze dit aankunnen, zijn ze klaar voor al het hedendaagse repertoire.”

Voor Kopernikus werkt DNO samen met VOCAALLAB, de Nederlandse Orkest en Ensemble-Academie (NJO) en de Meesteropleiding Coupeur.

De productie gaat op 15 april in première in de Boekmanzaal in Nationale Opera & Ballet en is daarna in diezelfde zaal nog te zien op 16, 18 en 19 april. Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Ching-Lien Wu nieuwe leider DNO-koor

Volgend artikel

Veel emotie in recital Elizabeth Watts

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.