Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Bezorgen sopranen je gehoorschade?

15 september 2009

door

Die Welt heeft met een ludiek artikel het nieuwe operaseizoen afgetrapt. Om de gesprekken in de foyers op gang te brengen, beantwoordt de Duitse krant de vijftien meest prangende vragen over opera. Van ‘Bezorgen sopranen je gehoorschade?’ tot ‘Hoeveel bloed vloeit er op de bühne?’

Welt-Redacteur Lucas Wiegelmann stelde de lijst vragen samen en gaf er antwoord op. Dat in het kader van het operaseizoen, dat overal in Duitsland weer op gang begint te komen.

In het stuk valt te lezen dat Mozart met stip bovenaan staat als het gaat om populairste opera’s. In 2007/2008 werd Die Zauberflöte bijvoorbeeld maar liefst 40 keer geënsceneerd bij de oosterburen. Op plaats twee kwam La Bohème, daarna Hänsel und Gretel.

Als antwoord op de vraag of zangers dik moeten zijn, valt onder meer te lezen dat ‘succesvolle zangers niet dik horen te zijn, maar dat veel succesvolle zangers wel dik worden’.

Andere vragen die aan bod kwamen zijn ‘Hoe wordt het theaterdoek gewassen?’, ‘Begrijpen de zangers wat ze zingen?’ en ‘Wat zijn de langste en de korte opera’s?’.

Klik hier om het artikel te lezen. Het is in het Duits.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.