Buitenlands nieuwsNieuws

Mijnssen genomineerd voor Der Faust 2014

De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen is met haar productie van Werther bij het Saarländisches Staatstheater Saarbrücken genomineerd voor Der Faust 2014, de belangrijkste theaterprijs in Duitsland. Of ze wint, wordt tijdens een gala op 8 november in Hamburg bekendgemaakt.

Jetske Mijnssen (foto: Marco Borggreve).
Jetske Mijnssen (foto: Marco Borggreve).

Werther was van februari tot en met mei te zien in Saarbrücken. Het was de tweede productie die Jetske Mijnssen voor het Saarländisches Staatstheater ensceneerde. “Ik heb het gevoel dat het bijzonder gaat worden”, vertelde ze voorafgaand aan de première aan Place de l’Opera. Dat goede voorgevoel bewees zich, gezien de nominatie voor Der Faust.

Mijnssen is genomineerd in de categorie ‘Regie Musiktheater’ en moet het opnemen tegen Sandra Leupold (Don Carlo, Theater Lübeck) en Dmitri Tcherniakov (Die Zarenbraut, Deutsche Oper Berlin).

De Nederlandse regisseur is zeer actief in het Duitstalige gebied. Ze ensceneerde producties in onder meer Dortmund, Berlijn, Hamburg en Essen. In Nederland was ze als regisseur of assistent-regisseur betrokken bij producties van De Nationale Opera, de Nederlandse Reisopera en Opera Zuid.

Vorig artikel

Marcel Sijm gaat met Sweeney de diepte in

Volgend artikel

50e Vocalisten Concours gaat van start

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.