Home » Buitenlands nieuws, Nieuws

Herlitzius wint Der Faust voor Elektra

Hamburg11 november 2014

door

Sopraan Evelyn Herlitzius heeft zaterdagavond in Hamburg de Duitse theaterprijs Der Faust ontvangen voor haar vertolking van Elektra in een productie de Sächsische Staatsoper Dresden. De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen viel buiten de prijzen.

Evelyn Herlitzius in de productie van Elektra bij de Semperoper in Dresden (foto: Matthias Creutziger).

Evelyn Herlitzius in de productie van Elektra bij de Semperoper in Dresden (foto: Matthias Creutziger).

Der Faust is de belangrijkste theaterprijs in Duitsland. Tijdens een gala in de Staatsoper van Hamburg werden zaterdagavond de prijswinnaars in diverse categorieën bekendgemaakt.

Herlitzius was genomineerd in de categorie ‘Sängerdarstellerin / Sängerdarsteller Musiktheater’. Ze versloeg Barbara Hannigan en Svetlana Sozdateleva. In 2006 won Herlitzius ook een Faust, toen voor haar titelvertolking in Strauss’ opera Salome, ook in Dresden.

De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen was met haar enscenering van Werther in Saarbrücken genomineerd in de categorie ‘Regie Musiktheater’, maar die prijs ging naar Sandra Leupold voor een Don Carlo in Lübeck.

De Nederlandse toneelregisseur Johan Simons viel wel in de prijzen. Hij kreeg Der Faust voor zijn productie van Dantons Tod bij de Münchner Kammerspiele.

Zie voor een overzicht van alle prijswinnaars de website van de Deutscher Bühnenverein.

Laat uw reactie achter!

Hieronder kunt u een reactie geven op dit artikel.

Operaliefhebbers: wees aardig voor elkaar. Houd het taalgebruik netjes en blijf bij het onderwerp.