Buitenlands nieuwsNieuws

Herlitzius wint Der Faust voor Elektra

Sopraan Evelyn Herlitzius heeft zaterdagavond in Hamburg de Duitse theaterprijs Der Faust ontvangen voor haar vertolking van Elektra in een productie de Sächsische Staatsoper Dresden. De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen viel buiten de prijzen.

Evelyn Herlitzius in de productie van Elektra bij de Semperoper in Dresden (foto: Matthias Creutziger).
Evelyn Herlitzius in de productie van Elektra bij de Semperoper in Dresden (foto: Matthias Creutziger).

Der Faust is de belangrijkste theaterprijs in Duitsland. Tijdens een gala in de Staatsoper van Hamburg werden zaterdagavond de prijswinnaars in diverse categorieën bekendgemaakt.

Herlitzius was genomineerd in de categorie ‘Sängerdarstellerin / Sängerdarsteller Musiktheater’. Ze versloeg Barbara Hannigan en Svetlana Sozdateleva. In 2006 won Herlitzius ook een Faust, toen voor haar titelvertolking in Strauss’ opera Salome, ook in Dresden.

De Nederlandse regisseur Jetske Mijnssen was met haar enscenering van Werther in Saarbrücken genomineerd in de categorie ‘Regie Musiktheater’, maar die prijs ging naar Sandra Leupold voor een Don Carlo in Lübeck.

De Nederlandse toneelregisseur Johan Simons viel wel in de prijzen. Hij kreeg Der Faust voor zijn productie van Dantons Tod bij de Münchner Kammerspiele.

Zie voor een overzicht van alle prijswinnaars de website van de Deutscher Bühnenverein.

Vorig artikel

Elīna Garanča snikt wat af op nieuwe cd

Volgend artikel

Lohengrin: een nieuwe trofee voor Albrecht

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.